Silniční doprava

Nové studené protektory ContiTreadTM

Continental rozšířil své portfolio studených protektorů o dezény pro autobusovou přepravu.

Continental poprvé použil své dezény 3. generace pro studené protektorování. Dva nově vytvořené typy dezénů, Conti CityPlus HA3 a Conti Urban HA3, byly speciálně navrženy pro přepravu osob. Conti CityPlus HA3 má stejně tak jako nová pneumatika od společnosti Continental výrazné podélné drážky, které při dálkové dopravě zajišťují optimální ovladatelnost a jízdní vlastnosti za mokra. 3D lamely aplikované po celé hloubce dezénu zajišťují vyšší přilnavost a trvale vysoké brzdné vlastnosti po celou dobu životnosti pneumatiky.
 
Pro studené protektorování pneumatik městských autobusů nabízí Continental dezén Conti Urban HA3 s označením M+S (bláto a sníh). Běhounová směs Conti Urban HA3 stejně jako dezén s hlubokými lamelami jsou speciálně navrženy pro použití ve městě a poskytují optimální vlastnosti pro udržení vozidla v jízdním pruhu (za velkého mokra), mimořádně nízký hluk odvalování a vysokou úroveň pohodlí při jízdě.
 
Vzhledem k prokázané spolehlivosti při přepravě na staveništích je HDC1 nyní k dispozici i ve verzi HDC1 (M). Má nižší hloubku dezénu než jeho bratrský model, takže představuje cenově výhodnější alternativu pro přepravu na staveništích, pokud se k tomuto účelu používá pneumatika s nižšími výkonnostními požadavky.
V segmentu přepravy zboží je nyní k dispozici HTL1 Eco Plus pro návěsy a přívěsy v rozměru 445/45 R 19.5. Continental takto zareagoval na vzrůstající poptávku po pneumatikách pro velkoobjemovou dopravu a zařadila do své nabídky spolehlivých studených protektorů ContiTreadTM i produkty určené pro tento segment.
 
A ještě před blížící se zimní sezonu stihl Continental do své nabídky zařadit také pásy pro studené protektorování zimních pneumatik. Dezén určený pro pneumatiku pro hnanou nápravu HDW 2 SCANDINAVIA, který nese označení M+S, je k dispozici v nejobvyklejších rozměrech 315/80 R 22.5, 315/70 R 22.5 a 295/80 R 22.5. Řadu ContiTreadTM pro zimní pneumatiky doplňuje dezén HTW 2 SCANDINAVIA určený pro návěsy a přívěsy v rozměrech 385/65 R 22.5 a 385/55 R 22.5.
 
U všech produktů ContiTreadTM jsou využity stejné dezény, směsi a technologie jako u nových pneumatik značky Continental, takže poskytují srovnatelné vlastnosti jako nové pneumatiky a zároveň šetří náklady a suroviny. Všechny pásy ContiTreadTM jsou optimalizovány pro použití s kostrami od společnosti Continental. Dosahují však skvělých výsledků také na kostrách  od jiných prémiových výrobců.
 
Řada ContiTread™ je součástí modulárního konceptu ContiLifeCycle, ve kterém společnost Continental nabízí svým zákazníkům finančně výhodné řešení po celou dobu životnosti pneumatiky, od nových pneumatik přes prořezávání, správu koster až po protektorování.
 
Kromě výrazného snížení nákladů na straně konečného zákazníka je protektorování prospěšné také pro životní prostředí, neboť přispívá ke snížené spotřebě přírodních zdrojů, jako je ropa, přírodní kaučuk a voda. Umožňuje také ušetřit výrazně snížit emise CO², protože na protektorování pneumatik se spotřebuje až o 70 % méně energie než na výrobu nové pneumatiky.

Přečtěte si také

Back to top button