Silniční doprava

Rozhovor s Marcelem Fringsem o TC eMap®

Firma TimoCom Soft- und Hardware GmbH představí na veletrhu transport logistic v Mnichově nový TC eMap® s funkcí sledování vozidel. O produktu jsme hovořili se zástupcem firmy TimoCom Marcelem Fringsem.

Pane Fringsi, na začátku června uvede TimoCom na trh nový TC eMap® s funkcí sledování vozidel. Co je na funkci sledování vozidel tak mimořádného?
Těch věcí je vícero. V první řadě je funkce sledování vozidel výjimečná již sama o sobě. Jsme jediným poskytovatelem zadávacích platforem pro dopravu, který nabízí tento produkt. Díky tomu se mohou naši zákazníci přímo z burzy nákladů a volných vozů TC Truck&Cargo® přepnout do TC eMap® s funkcí sledování vozidel a zůstanou přitom celou dobu v zavedené platformě TimoCom. Jedna z nejdůležitějších funkcí ale je, že u nás mohou zákazníci sledovat rozdílné telematické systémy najednou. Spolupracujeme přitom s nejběžnějšími poskytovateli telematických služeb v Evropě. Takovéto řešení sledování vozidel nezávislé na výrobci tu ještě žádná burza nákladů nenabízela.
Komu je přesně tento produkt určen? Speditérům nebo dopravcům?
Jako všechny naše zadávací platformy je také TC eMap® obecně určen všem firmám, působícím v dopravě. Speditéři šetří díky sledování vozidel v TC eMap® především čas. Všichni vědí, jak to dnes chodí: zadavatel zavolá dopravci a chce vědět, kde se právě nachází jeho zboží. Dopravce pak zadavatele informuje. V budoucnu to však bude podstatně efektivnější. Dopravce jednoduše udělí svému zadavateli oprávnění ke sledování daného vozidla a ten pak může bez zdlouhavého telefonování vidět, kde přesně se vozidlo s jeho zbožím nachází – a to přesně tehdy, kdy to potřebuje. Kromě toho je sledování vozidel přes TC eMap® jednoduché a přehledné. Speditér popř. disponent má k dispozici přehled vozidel ze všech telematických systémů v jednom okně a nemusí se tak překlikávat mezi různými platformami.
A jak mohou z produktu profitovat dopravci?
Pro dopravce bude možnost „nechat se sledovat“ konkurenční výhodou! Všechny firmy mohou při zadávání vozidel uvést, že disponují vozy, které lze sledovat. V dopravním odvětví je bezpečnost na prvním místě, a pokud mám jako zadavatel k dispozici dva dopravce, z nichž jeden umožňuje sledování svých vozidel, pak si vyberu právě jeho. Možnost „nechat se sledovat“ je transparentní a může se stát základem pro důvěryhodný obchodní vztah – právě toto může dát dopravce v TC eMap® zadavateli najevo.
 

Přečtěte si také

Back to top button