Silniční doprava

Šest nových autobusů Scania pro společnost ČSAD POLKOST

V barvách pražské integrované dopravy bude jezdit dalších šest nových autobusů Scania Citywide LF. Provozuje je společnost ČSAD POLKOST a cestující se s nimi mohou svézt na linkách 115, 226 a 227.

Scania Citywide LF je autobus, který byl speciálně navržen pro rušný provoz v centrech měst, který si žádá rychlý nástup a výstup cestujících s maximální přepravní kapacitou. „S vozidly značky Scania máme dobrou zkušenost. Už delší dobu používáme nákladní vozidla a za poslední půlrok jsme si vyzkoušeli i autobusy,“ říká majitel společnosti ČSAD POLKOST Milan Poledný. A dodává: „Na Scanii nejvíce oceňujeme kvalitu vozidel a servis, který je k dispozici 7 dní v týdnu. Vždy rychle a pružně reaguje na naše potřeby.“

Vozidla pro ČSAD POLKOST o délce 12 metrů jsou plně nízkopodlažní, disponují 28 sedadly (+2 sklopná), místem pro invalidní vozík a obsaditelnost je celkem 95 cestujících. Ti navíc mohou využívat Wi-Fi připojení, USB porty pro nabíjení mobilních zařízení, úhradu jízdného mohou lze uskutečnit prostřednictvím platebních karet, vozíčkářům je k dispozici plošina, a komfort cestování zvyšuje klimatizace uvnitř celého vozu. Pro řidiče je pak mimo jiné k dispozici lednička.
Tyto nové autobusy budou jezdit na linkách v okolí Hájů a Říčan.

Na foto zleva: Ondřej Hejduk – vedoucí servisu Scania Modletice, Milan Poledný – majitel ČSAD POLKOST, Lukáš Martinů – manažer prodeje autobusů Scania CER.

Přečtěte si také

Back to top button