Silniční doprava

STUDENT AGENCY převzala 10 nových autobusů značky IRIZAR

Autobusy typu FUN & RELAX budou jezdit i na trase Praha – Karlovy Vary – Sokolov – Cheb.

STUDENT AGENCY, největší český autobusový dopravce na dálkových linkách, pravidelně obnovuje svůj autobusový park a v těchto dnech převzala druhou část letošní dodávky, a to deset nových autobusů značky IRIZAR na podvozku Volvo. Tyto typicky žluté vozy s kapacitou až 63 míst jsou určeny pro provoz na vnitrostátní linku Praha – Jihlava – Brno a zpět.
 
Další novinkou, která se od 3. července začne realizovat je, že autobusy typu FUN & RELAX budou průběžně nasazovány do provozu na vnitrostátní linku Praha – Karlovy Vary – Sokolov – Cheb a zpět. Do obnovy žluté flotily firma investovala přes 80 mil. Kč a celkový počet autobusů STUDENT AGENCY se tak zvýšil na 165 vozů.
 
„Tyto jednopodlažní autobusy v korporátní žluté barvě s označením FUN & RELAX poskytují cestujícím nadstandardní servis, pohodlí a zábavu. Nabízí cestování v klimatizovaném prostředí v pohodlných kožených sedačkách, ve kterých je zabudován multimediální systém FUNTORO. Ten umožňuje zákazníkovi v průběhu cesty sledovat filmy či seriály, online televizní vysílání, hrát hry nebo poslouchat hudbu,“ říká Ivana Kašická, ředitelka autobusové dopravy STUDENT AGENCY a dodává: „zároveň je cestujícím k dispozici Wi-Fi připojení zcela zdarma. Autobusy typu FUN & RELAX tak přináší pro cestující nový rozměr individuální zábavy.“
 
Na lince Praha – Karlovy Vary a zpět, jezdí žluté autobusy až 20 denně, na trase Praha – Karlovy Vary – Sokolov – Cheb a zpět jezdí až 8 krát denně. Od července tedy zahájí STUDENT AGENCY postupnou obměna všech dosavadních standardních modelů za luxusnější a modernější autobusy typu FUN & RELAX. Cestující na uvedených trasách budou moci plně využívat všech výhody, které jim tyto autobusy umožňují – individuální dotykové obrazovky, zásuvky 230 V či větší prostor pro nohy. Žlutý servis, který zajišťuje firemní personál STUDENT AGENCY – distribuce novin, časopisů a teplých nápojů zdarma či prodej občerstvení, je samozřejmostí.
 
10 let autobusů STUDENT AGENCY v ČR 
Před 10 lety, 5. ledna 2004, vyjel na lince Praha – Brno první žlutý autobus STUDENT AGENCY. Za deset let provozu se autobusy STUDENT AGENCY staly největším dálkovým dopravcem na pravidelných linkách v České republice. Od roku 2004 přepravily více než 34 milionů cestujících a ujely přibližně 182,7 milionů kilometrů. Ve srovnání s délkou obvodu rovníku to představuje stejnou vzdálenost, jako by autobusy STUDENT AGENCY objely více než 4,5 tisíckrát zeměkouli.
 
Autobusy STUDENT AGENCY nyní jezdí do 14 zemí Evropy a v České republice spojují Prahu a Brno s 30 městy. V současnosti firma vlastní 165 autobusů. Nejpočetnějším typem je španělský Irizar PB na podvozku Scania nebo Volvo, většinu ve výbavě Fun & Relax. Druhým nejpočetnějším typem je Beulas Aura.
 
Počty cestujících v autobusech STUDENT AGENCY neustále rostou. Za rok 2013 společnost vykázala více než 5,6 milionů cestujících přepravených na pravidelných linkách, což představuje meziroční nárůst o 10,9 %. Z toho přibližně 84 % cestujících cestuje na vnitrostátních linkách a 16 % pak v mezinárodní dopravě.
 

Přečtěte si také

Back to top button