Silniční doprava

VCHD Cargo zmodernizovala za pět milionů nejstarší pobočku v Havlíčkově Brodu

Česká přepravní společnost VCHD Cargo rozšířila a zrekonstruovala pobočku v Havlíčkově Brodu. Výše investice do projektu, který zahrnoval stavební, izolační a instalační práce a vybavení nových prostor, činí více než 5 milionů korun. Cílem je zlepšení komfortu pro administrativní pracovníky i řidiče nákladních vozidel a úspora provozních nákladů.

VCHD Cargo v Havlíčkově Brodu je nejstarší pobočkou společnosti. Svými službami obsluhuje nejen region Vysočina a část středních a jižních Čech, ale zajišťuje služby i pro řadu nadnárodních společností  a v současné době zaměstnává 110 lidí. Projekt modernizace pobočky představuje druhou největší investici společnosti v letošním roce. Díky němu byly v administrativní části vybudovány dvě nové kanceláře, budova byla opatřena novým vchodem, byla kompletně zateplena, dostala nové obložení a okapy.

Přečtěte si také

Vnitřní prostory byly modernizovány, zaměstnanci se mohou těšit z nově vybudované kuchyně a sociálního zařízení, k dispozici jsou i nové odpočinkové a školicí prostory. Pro budovu dílny byl instalován zasakovací systém. Úpravou prošly také exteriéry – byla vytvořena nová parkovací místa a založeny nové chodníky. „Kvalitní pracovní prostředí je nedílnou součástí naší firemní kultury a my jsme rádi, že se nám modernizaci podařilo letos dokončit podle plánu,“ říká Ing. Petr Kozel, předseda představenstva VCHD Cargo a. s., a dodává, „chceme být společností, kde se lidé budou cítit v práci jako doma. A na tom nic nemění skutečnost z letošního roku, kdy jsme z důvodu koronavirové krize zavedli na řadě administrativních pozic home office. V dopravní společnosti je osobní kontakt mezi dispečery, řidiči a managementem motorem rozvoje a jsme přesvědčeni, že to tak zůstane i v budoucnu. Proto jsme dlouho plánovanou investici do pobočky v Havlíčkově Brodu realizovali navzdory letošní, mimořádné situaci.“

Rozšíření a modernizace pobočky stály společnost více než pět milionů korun, počítá se však přitom s částečnou návratností ve formě úspory nákladů na vytápění a chlazení administrativních prostor. Na jaře příštího roku čeká VCHD Cargo Havlíčkův Brod ještě celková úprava zeleně v okolí kancelářské budovy včetně založení relaxační zóny se zahradním jezírkem.

Přečtěte si také

Back to top button