Zprávy

V oblasti trvalé udržitelnosti získala společnost Iveco ocenění za koncepci Vision

Společnost Iveco získala evropské ocenění za trvalou udržitelnost v oblasti dopravy Europäischer Transportpreis für Nachhaltigkeit 2016 v kategorii vozidel pro distribuci zboží.

Zaměření společnosti Iveco na trvalou udržitelnost v dopravě si vysloužilo ocenění Europäischer Transportpreis für Nachhaltigkeit 2016 německého časopisu Transport za koncepci Iveco Vision jako nejlepší a nejkomplexnější integrovaný přístup k budoucím městským potřebám. Značka je věrná svému sloganu „Iveco. Váš partner pro trvale udržitelnou dopravu.“ a dále rozvíjí vlastní řešení v oblasti přepravy osob a zboží s cílem oslovit trh elektromobility ve městech, který bude rychle růst díky poptávce obyvatelstva a vzdálenostem, které je nutné překonávat. Slogan odráží základní hodnoty společnosti Iveco v oblasti technologií zaměřených na snižování celkových nákladů na vlastnictví. Iveco vyvíjí řešení pro trvale udržitelnou dopravu a je tím správným obchodním partnerem pro zákazníky.
 
Koncepce Iveco Vision je dalším krokem vpřed v rámci tohoto úsilí. Spojuje trvalou udržitelnost s bezpečností, ergonomií a budoucími řešeními pohonu: čistě elektrický pohon pro nulové místní emise a velmi nízkou hlučnost v městských oblastech spolu s hybridním pohonem pro delší trasy mimo města a snížení spotřeby a emisí CO2 až o 25 %. Rozdělování energie na tepelnou a elektrickou je regulováno pomocí algoritmu přes přenosovou skříň vyvinutou společností Iveco. Řešení otvírá celou řadu možností z hlediska architektury pohonu.
 
Součástí koncepce Iveco Vision je i adaptivní ovládací rozhraní (včetně snímatelného tabletu, který komunikuje se systémem palubní elektroniky), inovativní systém automatického nakládání s proměnlivou podlahou a nová řešení pro zajištění nákladu. Cílem je minimalizovat zátěž kladenou na řidiče při provádění různých činností během výjezdů, v neposlední řadě umožněním přístupu do nákladového prostoru ve vzpřímené poloze a bez námahy.
 
Koncepce spojuje funkčnost s formou. Například otevřené přední A-sloupky s velkými skly pro maximální viditelnost zvyšují bezpečnost a zároveň poskytují ničím neomezovaný výhled z vozidla. Několik kamer poskytuje úplný přehled o prostoru v okolí vozidla. Horní clona nad čelním sklem nabízí dokonalý panoramatický výhled.
Koncepce Iveco Vision vychází z rozsáhlých zkušeností značky s řešeními pro trvalou udržitelnost v dopravě, které společnost Iveco vyvinula během své dlouhé a úspěšné historie. Společnost Iveco je evropskou jedničkou v oblasti udržitelnosti a patří do koncernu CNH Industrial, který byl na základě ukazatelů Dow Jones v oblasti udržitelnosti prohlášen za jedničku v rámci celého průmyslu již pátý rok za sebou.
 
Od roku 1983 je společnost Iveco zároveň i jedničkou v oblasti vozidel s pohonem na zemní plyn pro odvětví autobusové dopravy a přepravy osob nebo nákladu. Do nabídky pohonů na alternativní paliva pro nákladní vozidla patří i pohon na zkapalněný zemní plyn (LNG). V oblasti městské logistiky brázdí Daily Electric cesty už od roku 1986 a nejnovější generace tohoto modelu byla uvedena na trh teprve nedávno.

Přečtěte si také

Back to top button