Zprávy

V roce 2015 Iveco Czech Republic zaznamenala rekordní výrobu v historii společnosti

Autobusy značky Iveco Bus jsou u zákazníků stále oblíbenější, zejména řada Crossway, v uplynulém roce jich ve Vysokém Mýtě vyrobili rekordních 3 728.

Společnost Iveco Czech Republic, a. s. v roce 2015 zaznamenala rekordní výrobu a řadu významných událostí. Její závod ve Vysokém Mýtě v roce 2015 vyrobil 3 728 autobusů, což přesahuje výrobu roku 2014 o více než 400 kusů  a je nejvyšší v historii společnosti.
 
„Tímto počtem vyrobených autobusů v našem závodě jsme nejenom překonali výsledek z roku 2014, ale zároveň pokořili i absolutní rekord v počtu autobusů, které kdy ve Vysokém Mýtě byly vyrobeny v jediném kalendářním roce. Kromě neustálého inovačního procesu našich výrobků se zaměřujeme i na investice do nových technologií. Náš závod patří mezi nejmodernější továrny na výrobu autobusů na světě. Pokud chceme zopakovat podobný výsledek, musíme se nadále koncentrovat na udržení vysoké kvality, investovat do rozvoje výrobního závodu a do vývoje nových modelů,“ uvedl generální ředitel společnosti Jiří Vaněk.
 
Uplynulý rok byl plný významných událostí a zejména byl rokem oslav 120. výročí založení firmy panem Josefem Sodomkou. Iveco Czech Republic ve Vysokém Mýtě pořádala řadu akcí, které připomínaly dlouhou tradici výroby autobusů v tomto městě. Při té příležitosti firma také otevřela Bus Design Centrum, unikátní prostor, v němž si mohou zákazníci sami vyzkoušet různé ovládací prvky autobusu a jejich rozmístění, prohlédnout a vybrat interiérové materiály, a sestavit si tak autobus na míru.
 
Iveco Czech Republic, a.s. nedávno získala bronzové ocenění na 21. ročníku soutěže Exportér roku v kategorii „Nárůst exportu 1993–2014“. Ocenění podtrhlo význam společnosti, která je jedním z největších výrobců autobusů a užitkových vozidel v ČR a největším výrobním závodem Iveco Bus. Díky svým úspěchům s meziměstskou produktovou řadou, která je v posledních letech lídrem na Evropském trhu, je nyní osmým největším českým exportérem. Mezi největší zahraniční trhy firmy v loňském roce patřily Francie, Německo a Itálie.
 
Společnost Iveco Czech Republic, a. s. přispívá velkým dílem k růstu české ekonomiky. Je významným zaměstnavatelem v regionu, zaměstnává přes 3 100 lidí a dalších cca 1 700 pracovních míst vytváří u subdodavatelů. V anketě Czech TOP 100 se umisťuje v první polovině nejvýznamnějších firem v České republice.
 
2015: Zásadní rok pro Iveco Bus
 
Značce Iveco Bus se v roce 2015 dařilo i mimo odvětví meziměstských autobusů, kterému v Evropě jasně dominoval model Crossway.
 
Autokar Magelys zabodoval u 22 specializovaných novinářů z oboru autobusů a autokarů a získal ocenění „International Coach of the Year 2016“. Díky designu, pohodlí, bezpečnosti a optimalizovaným provozním nákladům porazil silnou konkurenci z řad pěti dalších výrobců.
 
Iveco Bus se svými městskými autobusy na zemní plyn (modely Daily, Urbanway, Crealis) nebo s hybridní hnací soustavou (modely Urbanway a Crealis) potvrdil status lídra v oblasti alternativně poháněných vozidlech. Evropským hrám v Baku v roce 2015 dodal Iveco Bus 151 autobusů Urbanway poháněných stlačeným zemním plynem.
 
U příležitosti světové konference COP 21 na začátku loňského prosince Iveco Bus nasadil několik ekologicky šetrných vozidel – kompletně elektrické minibusy Daily a vozy Crossway Line na hydrogenovaný rostlinný olej (HVO).
 
Iveco Bus dále předvedl celou řadu svých minibusů Daily vhodných pro různé účely, od Daily Electric až po Daily Tourys s exkluzivní 8stupňovou automatickou převodovkou Hi-Matic.
 
Loňské úspěchy Iveco Bus upevňují jeho pozici jedné z nejvýznamnějších průmyslových firem v Evropě.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button