Zprávy

Amazon v Praze zaměstná talentované absolventy

Stávajícím studentům vysokých škol nabídne letní stáže.

V nadcházejících měsících Amazon vytvoří v České republice více než 270 pracovních míst pro absolventy. Během letních prázdnin zároveň nabídne stávajícím vysokoškolákům stáže, díky kterým budou mít možnost zkusit si práci v některém ze stále se rozrůstajících týmů Amazonu.
 
Pro čerstvé držitele magisterských titulů Amazon vytvoří 35 stálých pracovních míst na pozici manažerů v oddělení logistiky v distribučním centru v Dobrovízi. Příležitost dostanou i absolventi oborů s IT zaměřením. Amazon totiž právě nyní hledá 10 absolventů vysoké školy, kteří by se připojili k týmu IT podpory. Dalších 150 absolventů se má zařadit do týmu specialistů informačních systémů, aby dopomohli Amazonu naplňovat jeho vizi stát se nejdůvěryhodnějším internetovým obchodem na světě. Amazon také nabídne místa v oddělení lidských zdrojů. Celkem 80 absolventů se má začlenit do týmu, který poskytuje evropským centrům administrativní podporu v oblasti lidských zdrojů. Všichni nově zaměstnaní absolventi budou sídlit v moderní korporátní kanceláři, která se nachází v pražských Dejvicích, a budou spolupracovat s dalšími týmy Amazonu sídlícími napříč Evropou.
 
Pro absolventy s titulem MBA, Ph.D. a obdobnými tituly Amazon vytvoří pozici Pathways Operations Manager, ve které budou vést tým 50 až 100 zaměstnanců v  distribučním centru a v centru vráceného zboží v Dobrovízi.
 
„Snažíme se najmout nejlepší absolventy, kteří prošli náročným studiem na těch nejlepších univerzitách v Evropě, a nesmírně nás těší, že můžeme poskytnout celou řadu pracovních příležitostí i pro ty z České republiky,“ říká Roy Perticucci, viceprezident Amazonu pro Evropu a dodává: „Abychom mohli rozšiřovat naše aktivity v sedmi evropských zemích, potřebujeme nabrat další kreativní kolegy se schopností analytického myšlení. Pokud máte vzdělání technického, matematického či vědeckého zaměření a je pro vás výzvou kariéra na vedoucí pozici v jedné z nejdynamičtějších firem na světě, určitě nás kontaktujte.“
 
Všichni absolventi, kteří k Amazonu nastoupí, obdrží celou řadu zaměstnaneckých benefitů. Také získají pět týdnů dovolené, příspěvek na penzijní připojištění a životní pojištění včetně pojištění invalidity. Průběžná školení a podpora od zkušenějších kolegů budou už od začátku samozřejmostí. Absolventi totiž budou mít možnost pracovat po boku zkušených vedoucích, což jim poskytne jedinečný vhled do světa byznysu a dopomůže rozvinout dovednosti, které budou potřebovat k tomu, aby vynikli ve svém oboru. Amazon jim také nabízí možnost účastnit se pracovních cest do zahraničí spolu s možností kariérního růstu, jehož součástí je i možnost práce v některých zahraničních pobočkách Amazonu.
 
Pro stávající studenty bakalářských a magisterských programů Amazon nabízí letní stáže. Ty jsou založeny na praktickém vzdělávání studentů, při kterém mají budoucí absolventi možnost poznat pracovní prostředí Amazonu. Mimo jiné se dozvědí, jak Amazon vede a rozvíjí potenciál svých spolupracovníků či jak v souladu se zásadami a postupy Amazonu zajišťuje jejich výkonnost s cílem splnit očekávání zákazníků. Zjistí také, jak se v Amazonu měří, hodnotí a zdokonalují jednotlivé procesy ve velkých distribučních centrech. Stážisté budou pracovat v jednom z následujících oddělení: příjem a výdej zboží, kontrola inventáře, kontrola kvality či v podpůrných funkcích v oddělení lidských zdrojů, IT, financí, nákupu a dalších.
Kompletní nabídku pozic pro absolventy i stávající studenty najdete na stránkách: https://www.amazon.jobs/cs/location/czech-republic

Přečtěte si také

Back to top button