Zprávy

Arcona Capital dokončuje akvizici 11 nákupních center v Polsku

: Arcona Capital, přední nezávislý správce nemovitostních fondů na trzích střední Evropy, oznámila, že její fond Arcona Property Fund se blíží dokončení akvizice portfolia 11 nákupních center v Polsku od společnosti RECE za cenu 25,9 milionů euro.

U osmi těchto nemovitostí byla již transakce plně dokončena, u zbylých tří se tak stane do konce 1. čtvrtletí roku 2017.
 
Po této akvizici bude fond vlastnit 25 nemovitostí v celkové hodnotě 83,7 milionu euro. Po transakci budou nové polské nemovitosti tvořit celkem 34 % portfolia fondu. To se i nadále bude z větší části, konkrétně 46,5 %, nacházet na Slovensku, zbylých 19,5 % pak leží v České republice. Zhruba 49 % portfolia tvoří kancelářské nemovitosti, 35 % retailové nemovitosti a 16 % nemovitosti jiného typu, povětšinou studentské koleje. Obsazenost fondem vlastněných nemovitostí se zvýšila ze 78,2 % na 82,6 %.
 
„Velice nás těší pokrok, kterého se nám podařilo dosáhnout při zajišťování této významné akvizice v Polsku, která znamená zásadní změnu naší pozice na tamním trhu,“ řekl Guy Barker, ředitel Arcona Property Fund a výkonný ředitel Arcona Capital. „Díky této transakci má fond nyní strategicky významné postavení na největším nemovitostním trhu ve střední Evropě. Jedná se o zásadní krok k tomu, aby získal pozici kótovaného investičního nástroje, který se zaměřuje na nemovitosti a soukromým i institucionálním investorům nabízí atraktivní dividendový výnos.“
 
Cílem Arcona Capital je dosáhnout u fondu ročního výnosu 8 % při navýšení celkové hodnoty spravovaného majetku na 500 milionů euro formou akvizice dalších 30 až 50 nemovitostí během následujících pěti let. Fond plánuje investovat 200 milionů euro v Polsku, 100 milionů euro v České republice, 50 milionů euro na Slovensku a 150 milionů euro v ostatních zemích střední a jihovýchodní Evropy, mimo jiné Rumunsku, Bulharsku, Srbsku, Chorvatsku a Maďarsku. 

Přečtěte si také

Back to top button