Zprávy

Autobusy Solaris s integrovaným systémem ContiPressureCheck™

Polský výrobce autobusů zařadil do standardní výbavy svých vozidel systém společnosti Continental pro kontrolu tlaku v pneumatikách.

Hannover, 25. února 2016. Polský výrobce autobusů Solaris schválil používání systému kontroly tlaku pneumatik ContiPressureCheckTM ve svých autobusech. Společnost se zabývá výrobou autobusů pro městskou i regionální dopravu a trolejbusů. Ve svých vozidlech bude nyní používat systém ContiPressureCheckTM jako součást standardní výbavy. „S velkým potěšením oznamujeme, že se náš systém ContiPressureCheckTM u tohoto významného výrobce autobusů setkal s pozitivním hodnocením. Uzavření této smlouvy svědčí o tom, že tento systém je optimálním řešením pro autobusové společnosti, které chtějí mít kontrolu nad stavem svých pneumatik a zároveň zvýšit pohodlí a bezpečnost svých cestujících,“ říká Hartwig Kühn, manažer pro ContiPressureCheck působící v hannoverské centrále společnosti Continental.  
Celá řada autobusů Solaris je nyní navržena s integrovaným systémem ContiPressureCheckTM ve standardní výbavě. Do všech vozidel jsou při výrobě integrovány potřebné kabelové spojky a konektory. Naměřené hodnoty tlaku a teploty uvnitř pneumatiky lze zobrazovat přímo na přístrojové desce autobusu. Pokud bude systém ContiPressureCheckTM objednán jako součást volitelné výbavy, budou zákazníkovi přímo dodány také senzory v pneumatikách a centrální řídicí jednotka (CCU). Těmito součástmi lze ale vozidlo dovybavit i dodatečně. Na začátku tohoto měsíce začal Solaris dodávat prvních 60 městských autobusů vybavených systémem ContiPressureCheckTM zákazníkovi v Krakowě.
 
Systém ContiPressureCheckTM využívá senzory, které jsou umístěny uvnitř pneumatiky a umožňují měřit v reálném čase jak tlak, tak teplotu. Aktuální údaje jsou zasílány do kabiny a řidič je vidí na displeji. Pokud se tlak pneumatiky odchýlí od hodnoty, která je zadaná jako referenční, systém ContiPressureCheck™ řidiče okamžitě upozorní. Ten může podniknout nápravná opatření a upravit tlak v pneumatice na danou úroveň.
Tímto způsobem systém pomáhá snížit spotřebu paliva a opotřebení pneumatiky a zároveň zvýšit kilometrový výkon. Dojde tak ke zvýšení efektivity provozu autobusů, sníží se provozní náklady a zmírní dopad na životní prostředí, protože je omezeno množství emisí CO2 a prodloužena použitelná životnost pneumatik. Systém ContiPressureCheck™ je navíc cenným přínosem pro bezpečnost cestujících.
 
Instalace systému ContiPressureCheck™ je snadná a rychlá a lze ji provést také dodatečně, při pozdější výměně pneumatik. Systém je kompatibilní s různými telematickými systémy, takže údaje o tlaku a teplotě v pneumatikách mohou být zobrazovány na integrovaném displeji i v telematické síti. Údaje tak lze stáhnout také do externího zařízení a tím zjednodušit správu pneumatik vozového parku.  

Přečtěte si také

Back to top button