Zprávy

Dny otevřených dveří pro zájemce o vzdělávací program Mladí profesionálové Scania

Scania Czech Republic představuje své servisy zájemcům o vzdělávací a stipendijní program Mladí profesionálové Scania.

První den otevřených dveří se konal v Chrášťanech u Prahy v poslední lednovou sobotu, další budou následovat. Žáci devátého ročníku základních škol si tak před únorovým podáním přihlášky na střední školu mohou zblízka prohlédnout možné místo středoškolské praxe a zjistit více o benefitech, které společnost v rámci studia nabízí.
 
Jsem rád, že Scania přistoupila k tomuto principu výchovy mladých zájemců v oboru automechanik. Mám s tímto způsobem vlastní zkušenost, učil jsem se pro ČSAD Roudnice nad Labem a praxi jsem měl také přímo na servisu,“ uvedl během Dne otevřených dveří Zdeněk Vorlíček, vedoucí servisu Scania v Chrášťanech. „Tento způsob výuky, praxe a výchovy je jedinečný. Už během učení studenti poznají prostředí, podmínky, potřeby a povinnosti mechanika u naší společnosti. Po vyučení se mohou plynule zapojit do práce servisu bez potřeb velkého zaučování.“ Úspěšné propojení teorie s praxí je pro uplatnitelnost absolventů klíčové. „Protože jsem měl syna nedávno v letech, kdy se rozhodoval co s budoucností, zajímal jsem se
o učiliště a školy v oboru. Zjistil jsem ale, že na hodně učilištích se stále učí to, co jsem se učil kdysi já, včetně pomůcek 30 let starých…
 
Mladí návštěvníci servisu potvrzovali zájem o nejnovější techniku, stroje a jejich opravování. Vyzkoušeli si sklápění kabiny kamionu, povolování a utahování kolových matic při demontáži kol a zažili také ukázkovou jízdu s kamionem oceňované nové generace Scania. Dozvěděli se více o tříletém studiu oboru „Mechanik opravář motorových vozidel“ (kód oboru: 23-68-H/01) na uznávané Integrované střední škole automobilní Brno. Studium ukončené výučným listem bude sestávat z kombinace teorie v Brně a praxe ve 12 servisech Scania co nejblíž k bydlišti konkrétního studenta. První ročník nového vzdělávacího programu se otevírá v školském roku 2017/2018. Rodiče žáků se ptali také na možnost zaměstnání, konkrétní benefity a podporu v rámci stipendijního programu.
 
Myslím si, že benefity, které Scania nabízí, jsou luxusní. Pokud by se můj syn znovu rozhodoval o své budoucnosti, určitě bych mu tento výběr doporučil,“ upozornil vedoucí servisu Scania Zdeněk Vorlíček. Součástí středoškolského studia se společností Scania je například plná úhrada řidičského průkazu skupin B a C. Studenti kromě ubytování a stravy v Brně získají zdarma také příspěvek na dopravu (v závislosti od bydliště až 1.200 Kč měsíčně) a finanční podporu ve formě měsíčního stipendia (až 3.000 Kč) a v závislosti na úspěšnosti praktického studia roční bonus (až 16.000 Kč). Společnost dále nabízí možnost stáže v závodě ve Švédsku, studium anglického jazyka, placené brigády o prázdninách a poskytování pracovních oděvů. Při uzavření pracovního poměru v rámci široké sítě servisů získá úspěšný absolvent studia nástupní bonus 8.100 Kč.
 
Den otevřených dveří servisu Scania Chrášťany nebyl ojedinělou akcí a další dny otevřených dveří připravujeme i v dalších regionech celé České republiky. Aktuální harmonogram je k dispozici na stránkách www.scania.cz v části Mladí profesionálové Scania v sekci Důležité informace. V případě zájmu o telefonickou konzultaci lze kontaktovat personální oddělení společnosti Scania (tel. 251 095 235, -184).

Přečtěte si také

Back to top button