Zprávy

Dunlop Winter Sport 5 obsadila první místo ve dvou prestižních německých testech zimních pneumatik

Novinka značky Dunlop porazila sedm soupeřů v testech magazínů Auto Bild Allrad a Auto Bild Sportcars.

Značka Dunlop dnes oznámila, že zimní pneumatiky Winter Sport 5, které právě uvedla na trh, byly oceněny ziskem prvního místa v rozsáhlém testu zimních pneumatik uznávaného německého motoristického časopisu Auto Bild. Ve speciálním vydání Allrad (4×4, SUV) Auto Bild srovnal osm různých zimních pneumatik. Winter Sport 5 z nich vyšla vítězně a získala pečeť „příkladného výrobku“, jíž ji časopis schválil ke koupi; zvláště pozitivně přitom hodnotil její výkonnost na zasněžených a mokrých silnicích.
 
Auto Bild Sportcars je z nových Winter Sport 5 rovněž nadšen a vyhodnotil je jako nejlepší z osmi konkurenčních výrobků v testu zimních pneumatik v čísle 11. Chválí je za „sportovní a dynamickou ovladatelnost za všech zimních podmínek“, odolnost vůči aquaplaningu, přesné řízení s dobrou zpětnou vazbou a krátkou brzdnou dráhu na mokrém i suchém povrchu.
 
Vedle obou těchto prestižních titulů novou pneumatiku hodnotí jako velmi doporučeníhodnou také další německé tituly Auto Strassenverkehr a Auto Motor und Sport. Doporučuje ji rovněž britský Auto Express UK.
 
 „S tím, jak jsou v Evropě stále běžnější přívalové deště a další extrémní počasí, je vynikající záběr při jízdě v zimě zcela zásadní,“ říká Alexis Bortoluzzi, Dunlop Marketing Director Consumer EMEA. „Jsme velmi rádi, že můžeme nabízet pneumatiky, které dokonale zabírají na zimních silnicích a poskytují špičkovou výkonnost, kterou si zákazníci zvykli od našich pneumatik očekávat. Bez ohledu na rozmary zimního počasí přináší řada Winter Sport 5 našim aktivním a náročným zákazníkům pneumatiku, která odpovídá jejich rychlému životnímu stylu. Mimořádně nás těší, že se tento náš cíl potvrdil i v jejich vynikajících výsledcích v těchto testech,” dodal Alexis Bortoluzzi.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button