Letecká doprava

Aerolinky Emirates a Qantas vstoupily do historického partnerství

Emirates a Qantas oficiálně zahájily své historické partnerství, když společnost Qantas poprvé na lince ze Sydney a Melbourne letěla do Londýna přes mezinárodní centrum společnosti Emirates v Dubaji.

Partnerství představuje pro Qantas a Emirates i celé globální letectví novou éru. Dva dopravci se rozhodli spolupracovat, aby vytvořili nejlepší leteckou síť destinací a svým zákazníkům poskytli možnost využívat nejlepších salónků, věrnostních programů a cestovatelských zážitků.  
 
„Síla tohoto partnerství spočívá ve skutečnosti, že Emirates a Qantas jsou značky, které se k sobě dokonale hodí. Zákazníkům společnosti Emirates, kteří se rozhodnou letět se společností Qantas nebo jen využít salonku aerolinek se dostane stejných služeb, na jaké jsou zvyklí u společnosti Emirates,“ řekl Tim Clark, prezident Emirates Airline. „Aerolinky nabízejí největší flotilu letounů Airbus A380 a zákazníci budou vítáni v novém terminálu A – prvním terminálu na světě postaveném speciálně pro letouny A380. Terminál je umístěn na mezinárodním letišti v Dubaji, které je také především svojí geografickou polohou důležitou součástí partnerství„ dodal Clark. „Skvělé výhody představuje i řada produktů určených našim věrným pasažérům. Zákazníci obou aerolinek mohou při cestách v rámci nově vzniklé letecké sítě využít mnoha privilegií včetně sbírání bodů, které mohou být směněny za letenky a přístupu do salónků,“ doplnil Clark.
 
Generální ředitel společnosti Qantas , Alan Joyce uvedl, že partnerství povede ke zjednodušení a zrychlení dlouhých a náročných cest pro miliony Australanů. „Dnešním dnem získají naši zákazníci z Adelaide, Brisbane, Perthu, Melbourne a Sydney díky spojení leteckých sítí aerolinek Emirates a Qantas možnost cestovat s pouze jedním přestupem do 65 destinací na Blízkém východě, v severní Africe, Velké Británii a Evropě. Díky možnosti cestovat přes Dubaj mohou zákazníci společnosti Qantas využít letecké sítě společnosti Emirates do Evropy a Velké Británie a z Dubaje letět přímo do cílové destinace,“ řekl Joyce.
 
„Qantas již dříve nabízel prostřednictvím codesharového partnerství 5 letů s jedním přestupem do destinací v Evropě a Velké Británii. Nyní, ale aerolinky Emirates a Qantas spojením svých sítí nabízejí lety do 32 destinací v Evropě. Nově vzniklá letecká síť umožní zkrátit našim zákazníkům průměrnou délku cesty z Melbourne a Sydney do deseti destinací v Evropě o více než 2 hodiny,“ dodal Joyce. Celkem obě letecké společnosti provozují mezi Austrálií a Dubají 98 letů týdně.
 
Zákazníci již nyní aktivně reagují na toto silné partnerství a společnosti zaznamenaly přes 212 086 rezervací v rámci nově vzniklé letecké sítě. Společnost Qantas registrovala během prvních devíti týdnů od zahájení prodeje letenek v nově spojené letecké síti šestinásobný nárůst v rezervaci letů do Evropy ve srovnání se stejným časovým období v předchozím roce. Počet zákazníků společnosti Emirates, kteří si rezervovali lety společnosti Qantas v Austrálii, se sedmkrát zvýšil v porovnání s uskutečněnými rezervacemi v rámci  předchozího partnerství aerolinek ve stejném časovém období devíti týdnů. 
 

Přečtěte si také

Back to top button