Letecká doprava

Emirates a Qantas oznamují uzavření významného globálního leteckého partnerství

Qantas začne využívat dubajský uzel – nové partnerství spojí Austrálii s více než 70 místy v Evropě, na Blízkém východě a v Africe.

Aerolinky Emirates a Qantas oznámily vznik nového globálního leteckého partnerství, které umožní zákazníkům využít sítě destinací v Austrálii i po celém světě, exkluzivních věrnostních výhod a cestovatelské zážitky světové třídy. Podle dohody, která byla podepsána dnes ráno prezidentem Emirates Timem Clarkem a ředitelem společnosti Qantas, Alanem Joycem, Qantas přesune svoji centrálu pro lety do Evropy ze Singapuru do Dubaje a se společností Emirates naváže rozsáhlý obchodní vztah.
 
Desetiletá codesharové spolupráce je rozšířena o spolupráci na bázi integrované sítě, která zahrnuje koordinaci cen, prodeje a plánování a využití výhod věrnostních programů. Ani jedna ze společností nebude využívat kapitálu svého partnera.
 
Qantas se tak stane, vedle stálého nájemce, Emirates, jedinou leteckou společností, která bude využívat na mezinárodním letišti v Dubaji Terminál 3. Společně budou letecké společnosti nabízet 98 letů mezi Austrálií a globální centrálou, Dubají, týdně, včetně čtyř denních linek obsluhovaných letadlem A380. Emirates je největším provozovatel  A380 na světě s 23 letouny a dohromady se společností Qantas provozující 12 letounů tohoto typu, budou dopravci provozovat celkem 35 populárních A380 a nasadí je na lety do Evropských měst, jako je Londýn, Paříž, Moskva, Amsterdam, Mnichov a Řím. Kromě toho Qantas zahájí denní linku ze Sydney a Melbourne do Londýna s mezipřistáním v Dubaji obsluhovanou A380, dohromady se počet spojů z Dubaje na Heathrow obsluhovaných tímto letounem dostane na nevídaných sedm letů denně. 30 dalších evropských destinací bude kontinuálně spojeno s Austrálií prostřednictvím Dubaje.   
 
Zákazníci společnosti Emirates získají příležitost využívat australskou vnitrostátní leteckou síť společnosti Qantas, která nabízí více než 50 destinací a téměř 5000 letů v jednom týdnu. Dopravci také sladí respektované trans-tasmánské lety mezi Austrálií a Novým Zélandem, v rámci nichž Emirates přichází s vylepšeným letovým řádem pro linky do měst Christchurch a Auckland. Od října pak společnost nasadí na linku mezi Melbourne a Aucklandem letoun A380. 
 
Věrnostní programy obou společností budou sladěny a zákazníci dostanou příležitost získávat a využívat věrnostní body a získají vzájemný přístup k řadě prestižních výhod včetně přístupu do salonků obou společností, prioritního odbavení a nalodění do letadla a spousty dalších exkluzivních služeb.
 „Nastal čas pro rozvoj dlouhotrvajícího a perspektivního partnerství s kultovní  australskou leteckou společností Qantas,“ řekl Tim Clark prezident společnosti Emirates. „Od zahájení našich letů v roce 1996 se Austrálie stala dlouhodobě velmi populární destinací a zákazníci Emirates ji využívají na svých obchodních i turistických cestách.  Dnes je mezi třemi top destinacemi naší sítě. Uzavřením tohoto partnerství poskytujeme našim pasažérům další možnosti spojení s Austrálií a celým regionem spolu s možností využít rozšířených možností věrnostního programu a přístupu do prémiových salonků pro ještě lepší cestovní zážitek,“ dodal.
 
Emirates a Qantas budou spolupracovat na zajištění nejlepších služeb zákazníkům, včetně vzájemného přístupu do salónků, společného využívání zařízení Emirates pro letouny A380, které bude otevřeno na začátku roku 2013 v Dubaji, a dojde ke koordinaci váhových limitů zavazadel a služeb řidičů pro prémiové zákazníky.
 
CEO Qantas Group Alan Joyce řekl, že partnerství přinese zákazníkům společnosti nebývalé výhody a stává se rozhodujícím krokem kupředu ve strategii skupiny. „Emirates je ideálním partnerem pro Qantas,“ řekl Joyce. „Jedná se o jedinečnou značku s moderní flotilou letadel, nekompromisním smyslem pro kvalitu služeb a se seznamem špičkových destinací, do kterých létá.“  
 
„Emirates je největší mezinárodní leteckou společnost se sítí  perfektně doplňující naši vlastní. Toto spojení nám umožní nabídnout našim zákazníkům v Austrálii neskutečné rozšíření cestovatelských možností. Společně s Emirates bude Qantas poskytovat spojení s mezipřistáními v jednom jediném bodě, stejně jako integrovaný věrnostní program a nabídky pro zákazníky.
 
„Partnerství přináší výhody do všech čtyř pilířů mezinárodní strategie Qantas. Budeme létat do globálního centra, do Dubaje, poskytovat jedny z nejlepších světových cestovatelských zážitků prostřednictvím letů se společnostmi Qantas a Emirates a zlepšíme naši pozici v Asii díky lepším letovým řádům. A nakonec nám partnerství z dlouhodobého hlediska pomůže vybudovat společnosti Qantas silnou mezinárodní obchodní pozici,“ dodal.
 
Letecké společnosti předloží žádost o autorizaci potřebnou pro zahájení obchodního plánování Australské komisi pro ochranu hospodářské soutěže a spotřebitele (Australian Competition and Consumer Commission – ACCC) a dalším relevantním regulačním orgánům. V závislosti na souhlasu regulačních orgánů se očekává, že se partnerství stane platným v dubnu roku 2013.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button