Letecká doprava

Emirates slaví tisící Boeing 777

Ceremoniál v Seattlu je významnou událostí, letadlo se připojuje k největší světové flotile letounů Boeing 777.

Emirates, jedna z nejrychleji rostoucích leteckých společností na světě, oslavila představení tisícího letounu Boeing 777 při mimořádné události v závodě výrobce v Everett ve státě Washington. Emirates je největším světovým provozovatelem letounů Boeing 777 a toto jubilejní letadlo se stane 102. strojem, který se připojí k flotile letounů 777, dodáno bude koncem tohoto měsíce.
 
Oslavy v továrně se zúčastnilo více než 5000 zaměstnanců Boeingu, dodavatelů a vládních úředníků, včetně Jeho Výsosti šejka Ahmeda bin Saeed Al-Maktouma, předsedy představenstva a generálního ředitele Emirates Airline a Emirates Group, a delegace hodnostářů ze Spojených arabských emirátů a členů vedení společnosti Emirates.
„Pro Emirates je čest, že je majitelem tisícího vyrobeného letounu Boeing 777, letadla, jehož zvýšená kapacita doletu byla nástrojem našeho úspěchu v tom, abychom se stali skutečně globální společností,“ řekl šejk Ahmed. „Emirates je již nyní největším provozovatelem letounů Boeing 777 na světě a naše objednávka dalších 93 letadel je dalším důkazem naší víry v tento letoun a roli, kterou bude hrát, neboť budujeme naši flotilu pro budoucnost a pro další upevnění pozice Dubaje jako jednoho z předních světových center letecké dopravy“.
 
„Je velmi příznačné, že právě Emirates získá náš přelomový tisící letoun 777. Emirates nastavila celému odvětví vysokou laťku v poskytování vynikajících služeb zákazníkům a je nám ctí, že letoun 777 je klíčovým v její snaze být předním celosvětovým leteckým hráčem“, řekl Jim Albaugh, prezident a výkonný ředitel společnosti Boeing Commercial Airplanes.
Emirates, největší letecká společnost na světě v měření na základě mezinárodních příjmů z cestujícího na kilometr (Revenue Passenger Kilometres), nyní provozuje lety do 122 destinací po celém světě. Kromě tisícího dopravního letounu Boeing 777 přijala Emirates také nákladní Boeing 777, v pořadí již osmý letoun, který se připojil k její flotile 1. března 2012.
 
O Emirates
Od svého založení v roce 1985 získala letecká společnost Emirates Airline více než 400 mezinárodních ocenění jako uznání za svou snahu poskytovat bezkonkurenční úroveň služeb svým zákazníkům. Letecká společnost dosahuje rychlého a trvalého růstu v průměru více než 20 procent ročně a byla zisková posledních 25 po sobě jdoucích let. Emirates je finančně soběstačná a nezávislá společnost, která přepravila 31,4 milionu cestujících v rozpočtovém roce 2010-11 – téměř o 4 miliony více než v předchozím období – a dosáhla čistého zisku 5,4 miliardy AED (1,5 miliardy USD), příjmy skupiny se zvýšily o 26,4 procenta, čímž dosáhly pozoruhodné nové úrovně 57,4 miliardy AED (15,6 miliardy USD).

Emirates má sídlo v Dubaji, v jednom z mála měst na světě, které dodržuje politiku otevřeného nebe, kde je více než 120 leteckých společností v rámci svobodné a spravedlivé konkurence. Flotila 164 široko trupových letadel Emirates obsahuje 8 nákladních letadel a patří k nejmladším na obloze s průměrným stářím 79 měsíců. Letecká společnost plánuje více než zdvojnásobit svou velikost do roku 2012. Emirates má v současné době objednávky na dalších 241 letadel v celkové tržní hodnotě více než 84 miliard USD. Na letecké výstavě Berlin Air Show v červnu 2010 Emirates objednala dalších 32 Airbusů A380, čímž se celková objednávka společnosti těchto vlajkových lodí leteckého průmyslu 21. století zvýšila na 90 letounů, desetinu z nich společnost obdržela již v červnu 2010, čímž se stala největším klientem letounu super -jumbo společnosti Airbus.

Emirates provozuje lety do 121 měst v 69 zemích v Evropě, Severní Americe, Jižní Americe, na Blízkém východě, v Africe, na indickém subkontinentu a asijsko-pacifické oblasti. Emirates má uzavřeny codesharové dohody se společnostmi Air Malta, Air Mauritius, Continental Airlines, Japan Airlines, Jet Airways, Korean Airlines, Oman Air, Philippine Airlines, South African Airways a Thai Airways. Letecká společnost Emirates zahrnuje také Emirates SkyCargo a Destination & Leisure Management (D&LM), která se stará o Wolgan Valley Resort & Spa, Emirates Holidays, Arabian Adventures a Congress Solutions International. Letecká společnost je součástí skupiny Emirates Group, pod kterou spadají také společnosti Dnata, Mercator, Transguard a EmQuest.
 

Přečtěte si také

Back to top button