Letecká doprava

Emirates spustí novou linku do Washingtonu, DC

Americké hlavní město bude mít již brzy lepší mezinárodní propojení v rámci celosvětové sítě Emirates díky nové non-stop lince.

Společnost oznámila, že od 12. září 2012 zahájí lety na letiště Washington Dulles International Airport. Emirates bude na lince do Washingtonu, DC létat letounem Boeing 777-300 ER, který má osm privátních kabin první třídy, 42 sedadel typu flat bed v business třídě a 304 sedadel v ekonomické třídě.

„Washington, DC je sedmou vstupní branou Emirates do USA a naší třetí novou americkou destinací zahájenou v roce 2012. Je významným krokem v dalším rozšiřování našich služeb po celé zemi,“ řekl Jeho Výsost šejk Ahmed Bin Saeed Al Maktoum, předseda představenstva a výkonný ředitel Emirates Airline a Emirates Group. „Tato nová linka poskytne další impuls čilým obchodním vztahům mezi Spojenými arabskými emiráty a Spojenými státy, podpoří export i import a zlepší také příležitosti v podnikání, průmyslu a cestovním ruchu.“

 
Obchod mezi Spojenými státy a Spojenými arabskými emiráty dosáhl rekordní výše 18,34 miliardy USD v roce 2011 – což je nárůst o více než 40 procent od roku 2010. SAE byly 19. největší exportní destinací pro americké zboží ve světě v roce 2011, s celkovou hodnotou vývozu v rekordní výši téměř 16 miliard dolarů. Nejvíce dovážené položky do SAE byly dopravní prostředky, počítače a elektronické zboží, neelektrická zařízení, chemikálie a kovodělné výrobky.
 
Širší oblast Washingtonu, DC je velmi rozmanitá, více než 15 procent jejích obyvatel je narozených mimo USA. Oblast je domovem více než 1000 mezinárodních institucí a více než 1000 zahraničních firem z 50 zemí.
Washington, DC je také destinací, kterou musí navštívit všichni, kdo přijedou do Spojených států. Americké hlavní město je plné zajímavých atrakcí a poznat tu můžete vše od informací o létání v Národním muzeu letectví a vesmíru až po krmení tarantulí v hmyzí ZOO v Národním historickém muzeu. Samozřejmě jsou tu i ikonické orientační body, jako jsou Bílý dům, Americký Kapitol a Washingtonův monument.
 
Síť Emirates nyní zahrnuje 122 měst po celém světě s 22 destinacemi v Africe, 17 na Blízkém východě a 18 na Dálném východě a v Oceánii. Letecká společnost také provozuje více než 200 letů týdně na indický subkontinent a do Pákistánu. Lety s Emirates do Dubaje poskytují vhodně načasovaná připojení k velkému množství dalších destinací, jako je Bangkok, Dillí, Manila, Johannesburg, Dar Es Salaam, Nairobi, Bombaj a Bangalore, do nichž se doletí v čase do čtyř hodin.
Zákazníci, kteří cestují do a ze Spojených států, mohou také těžit z partnerství Emirates a Jet Blue, American Airlines, Virgin America a Alaska Airlines. Cestující, kteří se napojují k Emirates z těchto společností, mají řadu výhod, včetně jediného odbavení a kontroly zavazadel po celou dobu letu.
 
Emirates jako vítěz více než 500 mezinárodních ocenění poskytuje jedinečnou nabídku služeb, která zahrnuje: transfery z letiště soukromým řidičem pro prémiové zákazníky, soukromé apartmá v první třídě a palubní zábavní systém s více než 1200 kanály filmů včetně Hollywoodských novinek, televize, hudby a her.
Od 12. září 2012 bude linka EK 231 odlétat z Dubaje každý den v 2:20, s příletem na letiště Washington Dulles International Airport (IAD) v 8:50. Linka EK 232 opustí letiště Dulles v 10:55, přílet do Dubaje je v 8:00 následující den.

S flotilou 170 letadel Emirates nyní létá do 122 destinací, přičemž nedávno zahájila nové linky do Rio de Janeira, Buenos Aires, Dublinu, Seattlu, Dallasu/Fort Worth, Lusaky a Harare. Lety do Ho Či Minova Města budou zahájeny 4. června, Barcelona a Lisabon se stanou členy sítě Emirates 3., resp. 9. července.

 

Přečtěte si také

Back to top button