Letecká doprava

Letecká akademie Emirates – první mezinárodní absolvent

Letecká akademie Emirates má první mezinárodní absolventku. Příběh Bayan Al Turabi, první mezinárodní absolventky Letecké akademie Emirates (EFTA), oslavuje roli žen v leteckém průmyslu.  

Inspirativní cesta Bayan, kadetky Letecké akademie Emirates, je příběhem odhodlání, úspěchu a důkazem, že sny se mohou plnit. Osobní příběh Bayan, v němž sehrála roli i její sestra, rovněž certifikovaná pilotka, která Bayan motivovala k letectví, je ke shlédnutí na YouTube. Bayan vyrůstala v Bahrajnu, v domě, který stál na cestě mezi letištěm a mořem. Právě zde započala její vášeň pro cestování a létání.  

Přečtěte si také

Když se Bayan zeptáte, proč se rozhodla stát se pilotkou

Její odpověď je tato: Již od ranného věku jsem vždy toužila poznávat svět. Během svého dětství jsem ale nikdy nepotkala ženu pilotku, takže jsem o této kariéře ani neuvažovala. Pak jsem ale zažila první pilotování letadla s mojí sestrou a byl to pro mě silný moment. Slyšela jsem její hlas, který promlouval k pasažérům, a hned jsem věděla, že toto je pro mě skvělá možnost, jak zkombinovat mou osobní vášeň pro cestování s kariérou v letectví. Rozhodla jsem se jít v jejích šlépějích. Pevně doufám, že můj příběh bude motivovat i další mladé ženy ke kariéře v leteckém průmyslu, nebo bude alespoň inspirací pro uskutečnění jejich snů.

Letecká akademie Emirates

Bayan o absolvování Letecké akademie Emirates a její jedinečné studijní zkušenosti uvedla následující: Školicí program v EFTA je odlišný, netrénujeme pouze na jednomotorovém dolnoplošníku, ale jsme školeni také na proudových letounech, což většinou letecké akademie nenabízí. K dispozici máme šest plně vybavených leteckých simulátorů, které nám poskytují naprosto reálnou zkušenost pilotování skutečných letadel. Navíc instruktoři EFTA nás během školení skvěle podporují, pracují na zdokonalování našich dovedností a připravují nás na budoucí role kapitánů. Při mých studiích jsem si navíc našla úžasné přátele, se kterými zůstávám v kontaktu i nadále.

EFTA nabízí jedinečnou příležitost pro ambiciózní a nadšené mladé lidi, kteří se chtějí stát piloty.  Školicí program naší akademie je určen pro komerční piloty, provázejí jím zkušení instruktoři z celého světa. Naší předností jsou nejenom pokročilé školicí metody a technologie, ale také inkluzivní prostředí otevřené pro všechny kvalifikované uchazeče. Jsme hrdí na skutečnost, že naším prvním mezinárodním absolventem je velmi kompetentní mladá žena. Bayan je bystrá, ambiciózní a pečlivá. Před sebou má slibnou budoucnost a má velký potenciál přispívat k rozvoji místního a globálního leteckého průmyslu. Svět v současné době čelí nedostatku pilotů a naším cílem je připravovat nové početnější generace kvalifikovaných pilotů, nejenom ze Spojených arabských emirátů, ale i z celého světa, uvedl o Bayan a poslání akademie kapitán Abdulla Al Hammadi, viceprezident Letecké akademie Emirates.       

Přečtěte si také

Back to top button