Letecká doprava

Nová pravidelná linka

Nová pravidelná linka. Letecká společnost Smartwings zařadila do své podzimní nabídky další novinku. Od 1. listopadu zahájí pravidelné přímé lety z Prahy do Káhiry, hlavního města Egypta. 

Linka bude provozována dvakrát týdně. Káhira je již sedmou destinací Smartwings v Egyptě vedle Hurghady, Marsa Alam, Sharm Al Sheikhu, Al Alamainu, Taby a Marsa Matrouh.

Přečtěte si také

Letenky do Káhiry jsou již v prodeji a klienti si je mohou zakoupit na webových stránkách Smartwings a Českých aerolinií (v rámci code-sharové spolupráce), a rovněž u prodejců letenek. 

Let QS1244 bude odlétat z Letiště Václava Havla Praha vždy ve středu a v sobotu v nočních hodinách ve 22:50 s příletem do Káhiry ve 3:40 místního času. Pro zpáteční let QS1245 z Káhiry do Prahy počítá letový řád s odletem z Káhiry ve čtvrtek a v neděli ve 4:30 místního času a na Letišti Václava Havla letadlo přistane v 7:35.  

„Jsme rádi, že našim zákazníkům můžeme vůbec poprvé nabídnout přímé letecké spojení mezi Prahou a egyptskou Káhirou. Pro letní letový řád počítáme s dalším navýšením přepravní kapacity a frekvencí letů do této atraktivní destinace,“ říká Petr Šujan, obchodní ředitel Smartwings. 

Během zimního letového řádu nabídne letecká společnost Smartwings z českých letišť přímá letecká spojení do více než dvou desítek destinací. Z Prahy bude Smartwings provozovat pravidelné linky do Dubaje (SAE), na čtyři Kanárské ostrovy Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote a Fuerteventura, do španělské Málagy, Valencie, na Mallorku, do izraelského Tel Avivu, na ostrov Madeira (Funchal), do egyptské Káhiry a letovisek Hurghada a Marsa Alam, a nově také do turecké Antalye. Linka Praha – Antalye bude během zimního letového řádu provozována 2x týdně (čtvrtek, neděle). Z Brna a Ostravy bude společnost provozovat linky do Egypta (Hurghada, Marsa Alam). Charterové lety Smartwings pro CK zamíří během zimy z Prahy na Kapverdské ostrovydo Salalah a Muscatu v Ománu, do Ras Al Khaimah (SAE), egypských letovisek Hurghada, Marsa Alam, Taba, na kanárský ostrov Fuerteventura a do turecké Kayseri. Z Brna a Ostravy budou charterové lety směřovat do Hurghady a Marsa Alam.   

Smartwings získaly nový exkluzivní kontrakt

Od 14. října Smartwings spojí Abu Dhabi s Kolínem nad Rýnem, Norimberkem a Lipskem. Pro dceřinou společnost Etihad Holidays, německého touroperátora Tourism 365, budou letadla Smartwings již tuto zimu létat také ze tří německých měst (Kolín nad Rýnem, Norimberk, Lipsko) do Abú Dhabí ve Spojených Arabských Emirátech (7 letů týdně).  

Skupina Smartwings Group bude během zimního letového řádu provozovat lety z České republiky, Polska, Německa, Slovenska a Maďarska. 

Zdroj
Smartwings

Přečtěte si také

Back to top button