Letecká doprava

Nové 777 pro Emirates

Nové 777 pro Emirates. Letecká společnost Emirates oznámila závaznou objednávku pěti nových nákladních letounů Boeing 777-200LR. První dva budou dodány v roce 2024 a zbývající tři v roce 2025. 

Tato dohoda v hodnotě více než 1,7 miliardy USD zvyšuje počet objednávek společnosti na celkem 200 širokotrupých letadel. 

Přečtěte si také

Nové 777 pro Emirates

V Emirates investujeme do nových nákladních letadel, abychom mohli i nadále uspokojovat poptávku našich zákazníků, a to pomocí nejnovějších letounů s nízkou spotřebou paliva. Naše nová objednávka je odrazem důvěry společnosti v poptávku po letecké nákladní dopravě a v celkový růst sektoru. Objednávka tvoří také základ pro náš další růst poháněný jak rozmanitou globální leteckou sítí, tak i vyspělou odbavovací infrastrukturou v rámci našeho dubajského uzlu a na míru šitými dopravními řešeními, která Emirates vyvinula pro uspokojení potřeb zákazníků,“ říká Šejk Ahmed bin Saíd Al Maktúm, předseda představenstva a generální ředitel letecké společnosti Emirates a skupiny Emirates.

 „Velmi si vážíme důvěry, kterou Emirates opakovaně vkládá do své flotily nákladních letounů Boeing. Rozšíření flotily Emirates o další úsporná nákladní letadla 777 umožní společnosti podpořit rostoucí poptávku na trhu nákladní přepravy a také rychle a efektivně přepravovat zboží nejen v rámci regionu Blízkého východu, ale i po celém světě,“ dodává Stan Deal, prezident a výkonný ředitel společnosti Boeing Commercial Airplanes. 

Během dubajského leteckého veletrhu, který proběhl v listopadu loňského roku, Emirates oznámila investici ve výši 1 miliardy USD do rozšíření své kapacity nákladní letecké přepravy, včetně dvou nových letounů 777F, které se k flotile Emirates připojí již v tomto roce, a dalších plánů na přestavbu deseti letounů Boeing 777-300ER na nákladní letadla. Práce na přestavbě mají být zahájeny v roce 2023.

Emirates byla prvním zákazníkem poptávající nákladní letadla Boeing 777. Od té doby se tento všestranný letoun stal základním kamenem provozu letecké společnosti, která s jeho pomocí provozuje pravidelné a charterové lety do destinací napříč šesti kontinenty. Dolet a nosnost letounu 777-F umožňuje společnosti Emirates efektivně přepravovat časově i teplotně citlivé zásilky, včetně zboží, které rychle podléhá zkáze, čerstvých produktů, léků, domácích zvířat, automobilů nebo závodních koní.

Emirates v současné době provozuje flotilu jedenácti nákladních letadel Boeing 777, která doplňuje nákladní kapacitu širokotrupých letadel 777 a A380 určených primárně k přepravě cestujících. Emirates SkyCargo je jedním z největších leteckých nákladní dopravců na světě a nabízí řadu řešení šitých na míru požadavkům zákazníků. Více informací o Emirates SkyCargo naleznete zde.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button