Letecká doprava

OMW dodává letecká palivo pro Letiště Praha

OMW dodává letecká palivo pro Letiště Praha. OMV je novým strategickým dodavatelem leteckého paliva pro Letiště Praha. Na základě vyhraného výběrového řízení se OMV stala jednou z pěti společností, které provozují na letišti zařízení pro skladování leteckých pohonných hmot a manipulaci s nimi. 

Letecké společnosti mohou v Praze čerpat speciální letecké palivo OMV Jet A-1, které je výsledkem více než 30letého vývoje. První společností, která v Praze využila nově zavedených dodávek tohoto paliva, je Air France-KLM. Spolupráce s Letištěm Praha navazuje na úspěšnou vyhranou zakázku na výstavbu a provozování nového nejmodernějšího tankoviště na letišti Linz.

Přečtěte si také

OMW dodává letecká palivo

OMV dodává letecké palivo již na 14 významných letišť v Rakousku, Německu, Maďarsku, Rumunsku a České republice. S dodávkami leteckých paliv má společnost bohaté zkušenosti a v současnosti je vyrábí ve dvou svých rafineriích s tím, že nejbližší partnerská letiště jsou s rafineriemi propojena vlastní potrubní sítí. Na Letiště Praha dodává OMV palivo pozemní cestou – vyhrazenými cisternovými vagony a cisternovými automobily. Společnost postupuje podle celosvětově platných směrnic společné inspekční skupiny pro kontrolu kvality pohonných hmot v letectví a provozní postupy, vydaných Mezinárodní asociací letecké přepravy (IATA).

„Letiště Praha je jedním z nejrychleji rostoucích letišť v EU a jeho poloha v blízkosti rafinerií Schwechat a Burghausen nám umožňuje operativně řídit dodávky podle poptávky jednotlivých leteckých společností. Naším cílem je zvýšit podíl dodávaných leteckých pohonných hmot, pružně reagovat na potřeby odběratelů a upevnit naše dlouholeté postavení v tomto segmentu, ve kterém máme více než 30 let zkušeností. Z dlouhodobého hlediska se chceme v Praze stát také klíčovým dodavatelem udržitelného leteckého paliva (SAF),“ říká Dušan Kotas, manažer oddělení Industry & Construction Sales společnosti OMV Česká republika. 

Palivo OMV Jet A-1 zajišťuje výkon potřebný k chodu turbín pomocí kerosinové frakce, na níž jsou kladeny mimořádně přísné požadavky ohledně chování za chladu, spalovacích vlastností, stability a nečistot. Další speciální přísady zvyšují elektrickou vodivost paliva, aby při tankování nedocházelo ke statickým výbojům. OMV Jet A-1 splňuje požadavky ASTM D1655 Kerosin Typ Jet A-1, DEF STAN 91-91, a podmínky asociace IATA, platné pro letecké palivo do reaktivních motorů.

Zdroj
TZ
Back to top button