Letecká doprava

Přímé letecké spojení do Soulu

Přímé letecké spojení do Soulu. Letiště Václava Havla v Praze v pondělí po třech letech obnovilo přímé spojení s jihokorejským hlavním městem Soul

V rámci letního letového řádu nabídne cestujícím 152 destinací. Uvedla to mluvčí pražského letiště Klára Divíšková, informuje zpravodajka TASR v Praze.

Přečtěte si také

Přímé letecké spojení do Soulu

„Každé pondělí, středu a pátek bude dopravce Korean Air spojovat Prahu a jihokorejský Soul. Přímé spojení s Asií odstartovalo na Letišti Václava Havla Praha inauguračním letem,“ uvedla Divíšková. Do hlavního města Jižní Koreje letadlo Boeing B777-300ER přepraví až 291 cestujících.

Při slavnostním spuštění pravidelné linky nový pražský primátor Bohuslav Svoboda zdůraznil, že Praha patří k pětici evropských destinací, kde aerolinie Korean Air obnovuje lety. Linka fungovala až do března 2020, kdy její provoz pozastavila pandemie COVID-19.

Podle ruzyňského letiště nový spoj díky přestupným letům ze Soulu výrazně posílí cestování do dalších destinací v Asii, například do Thajska, Japonska, Vietnamu či Indonésie.

Ředitel agentury Czechtourism Jan Herget také věří, že do Česka se vrátí korejští turisté. „Turisté z Asie jsou pro český cestovní ruch klíčoví, protože mají vysokou bonitu. Průměrná denní útrata se pohybuje kolem 4000 korun (téměř 170 eur),“ uvedl Herget.

Letní letový řád platí od neděle a nabízí přímé lety do 152 destinací, z toho 11 je nových. Jednou z novinek je například spoj do tchajwanské metropole Tchaj-pej přibližně od poloviny července.

Zdroj
TASR
Back to top button