Letecká doprava

Osmý Boeing 737 MAX

Osmý Boeing 737 MAX. Letecká společnost Smartwings dnes zařadila do své flotily již osmý Boeing 737-8 MAX. Nový moderní letoun v barvách Smartwings s imatrikulační značkou OK-SWH přistál ráno na pražském letišti poté, co absolvoval deseti hodinový přímý let z amerického Seattlu.

Dalších 5 nových letadel 737 MAX převezme společnost Smartwings v následujících měsících. Jeden stroj ještě během letní sezóny v srpnu, další čtyři nová letadla společnost zařadí v první polovině roku 2024 (leden, únor, duben). 

Přečtěte si také

Osmý Boeing 737 MAX

Na první komerční let s cestujícími se nejnovější přírůstek ve flotile Smartwings vydá v sobotu ráno, kdy bude nasazen na linku z Prahy do řeckého Heraklionu. 

Tento typ letadla společnost Smartwings provozuje v konfiguraci pro 189 cestujících. Smartwings zařadily první Boeing 737-8 MAX do své flotily koncem ledna 2018.  

Provoz letní sezóny bude letecká společnost Smartwings zajišťovat flotilou 53 letadelZ důvodu vysoké poptávky a očekávané rušné letní sezóny 2023 posílí Smartwings stávající flotilu 43 letadel o další kapacity 10 letadel. Ty si na léto pronajme od zahraničních leteckých společností v rámci tzv. ACMI kontraktů.  

Loni během nejvytíženějších letních měsíců červen – srpen využily služeb skupiny Smartwings skoro 3 miliony cestujících. Pro letošní letní sezónu 2023 společnost očekává další cca 10% nárůst. 

Smartwings nabídnou během letní sezóny z českých letišť letecká spojení do 70 destinací. Pravidelné a charterové lety budou provozovány z Prahy, Brna, Ostravy, Pardubic, Karlových Varů a nově také z Českých Budějovic. Z Brna bude Smartwings létat do 25 destinací, z Ostravy do 16, z Pardubic do 12, z Karlových Varů a Českých Budějovic do 3 destinací. 

Lety bude Smartwings Group provozovat během letní sezóny nejen z ČR, ale i z Polska, Slovenska a Maďarska a její letadla budou směřovat do celkem 148 destinací. 

Zdroj
Smartwings

Přečtěte si také

Back to top button