Letecká doprava

Podívejte se do salonku Onboard na palubě A380 nebo do kabiny ve First Class. A to díky VR

Letecká společnost Emirates představuje první leteckou virtuální realitu od společnosti  Oculus, která vám z tepla domova umožní prohlédnout si exkluzivnjí prostory letadel.

Tato služba je dostupná na webových stránkách emirates.com nebo ji mohou využít všichni, kdo mají připojení k internetu, a to prostřednictvím aplikace Emirates nebo aplikace, která je dostupná v obchodě Oculus pro uživatele Oculus Rift. Více informací naleznete zde.

Přečtěte si také

„Cílem společnosti Emirates je poskytovat inovativní a zákaznicky orientované služby, ať už na palubě letadla, na zemi nebo na digitální úrovni. V roce 2018 se nám podařilo, jako první letecké společnosti na světě, představit pokročilou technologii umožňující fungování webové VR, díky tomu se zákazníci mohli seznámit s našimi službami, které jsou dostupné na palubě Emirates ještě před samotným nástupem do letadla. V investování do těchto technologií jsme pokračovali i v dalších letech, a proto jsem také nyní schopni představit plnohodnotnou aplikaci Oculus VR,“ říká Boutros Boutros, viceprezident divize korporátní komunikace, marketingu a značky Emirates.

„Díky této iniciativě máme možnost rozšířit náš globální dosah a poskytnout tak zákazníkům tento zážitek prostřednictvím několika digitálních platforem. Domníváme se, že tato služba je aktuálně velmi důležitá, řada lidí kvůli pandemii dlouho necestovala a často vyhledávají inspiraci či zkoumají možnosti pro své další lety,“ dodává Boutros.

Pro vytvoření této aplikace se společnost Emirates spojila s technologickou společností Renacen. Zákazníci se tak mohou projít v Economy, Business i First Class, prozkoumat vlastní sedadlo, navštívit Onboard salonek nebo sprchové lázně na palubě Emirates A380. Společnost momentálně pracuje na updatované verzi aplikace, která bude také zahrnovat Premium Economy Class a nejnovějšími úpravy interiéru letadla A380.

Do budoucna Emirates plánuje umožnit zákazníkům prostřednictvím této aplikace získat informace také o destinacích, vybrat si místo v letadle, rezervovat si letenku či za ni dokonce i zaplatit. V současné době mohou zákazníci získat přístup k Emirates VR Oculus prostřednictvím:

  • Obchod Oculus: Tato aplikace nabízí uživatelům možnost prozkoumat vnitřní interiéry v reálné velikosti na palubě letadla A380 a Boeingu 777-300ER. Uživatelé mohou navštívit Onboard salonek, zapnout si sprchu nebo za sebou zavřít dveře do soukromého apartmá, mohou také nahlédnout i do kokpitu.
  • Webové stránky Emirates.com, která je dostupná na počítačových i telefonních zařízeních nebo prostřednictvím aplikace Emirates pro androidy i iOS: Aplikace poskytuje3D rozhraní, webovou VR a 360 stupňový pohled na interiér Boeingu 777 a Airbusu A380 společnosti Emirates (v rámci všech 20 různých konfigurací napříč flotilou letecké společnosti). Zákazníci si mohou prohlédnout svá sedadla pomocí 3D mapy a procházet se z jednoho místa na druhé, dokonce mají možnost zarezervovat si své preferované sedadlo. Zákazníci mohou také využít hands-free navigaci přímo v kabině a vybrat si sedadlo pomocí VR brýlí, jako jsou například Google Cardboard. Tato oceňovaná technologie je kompatibilní se všemi zařízeními bez potřeby externích aplikací nebo pluginů.

Přečtěte si také

Back to top button