Letecká doprava

Smartwings a Eurowings code-share spolupráce

Smartwings a Eurowings code-share spolupráce. Česká letecká společnost Smartwings a německá letecká společnost Eurowings ze skupiny Lufthansa zahájily první fázi spolupráce v oblasti codesharingu (sdílení kódů).

Smartwings nově od dnešního dne 21. března 2022 umisťuje svůj kód na linky Eurowings provozované z Prahy a zpět do 16 destinací: Kolína nad Rýnem, Hamburgu, Düsseldorfu, Bristolu, Birminghamu, Kodaně, Barcelony, Atén, Larnaky, Heraklionu, Málagy, Alicante, Stockholmu, Fara, Říma a na Mallorku. Díky této spolupráci mohou zákazníci Smartwings těžit z dalších nových přímých spojení do širokého portfolia destinací po celé Evropě. 

Přečtěte si také

Smartwings a Eurowings code-share spolupráce

O uzavření dohody o codesharingu informovaly obě společnosti začátkem listopadu 2021. Smartwings nabízí vybraná přímá spojení Eurowings z Prahy pod svými čísly letů. Letenky je možné zakoupit na webových stránkách smartwings.com i prostřednictvím dalších prodejních kanálů. Jako další plánovaný krok v rámci partnerství začne naopak Eurowings svými kódy označovat i lety provozované společností Smartwings.

Letní letový řád Smartwings nabízí z Prahy pravidelné linky do 51 destinací. K úplným novinkám patří linka na Santorini. Pravidelné linky a charterové lety bude Smartwings během letního letového řádu provozovat také z regionálních letišť v Brně, Ostravě, Pardubic a Karlových Varů.  

Skupina Smartwings Group provozuje lety nejen z České republiky, ale také ze svých zahraničních základen v 6 zemích.  

Dále čtěte: Česko si připsalo světové letecké prvenství. Smartwings přistál s Boeingem 737 MAX na Antarktidě.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button