Letecká doprava

Smartwings budou dál létat pro Exim Tours a CK Fischer

Letecká společnost Smartwings a cestovní kanceláře EXIM Tours a CK FISCHER, členové skupiny DER Touristik Eastern Europe, podepsaly smlouvu na zajišťovaní letecké přepravy na další tři roky. Hodnota kontraktu činí přes 9 miliard korun.

Klienty Exim Tours a CK Fischer budou v dalších třech letech dopravovat na dovolenou do 50 destinací v Řecku, Španělsku, Portugalsku, Itálii, Egyptě, Turecku, Bulharsku, Černé Hoře, Chorvatsku, Albánii, Kapverdách, SAE či Ománu moderní letadla největšího českého leteckého dopravce. Již na podzim podepsala letecká společnost Smartwings tříletou smlouvu na přepravní služby s CK Blue Style. 

Přečtěte si také

Smartwings patří k nejvýznamnějším hráčům charterové letecké přepravy v regionu střední Evropy. Kromě České republiky, kde pod značkou Smartwings nabízí také pravidelné linky do desítek destinací, provozuje lety z mnoha letišť ve Francii, Polsku, Maďarsku, na Slovensku a Kanárských ostrovech. Flotila Smartwings Group čítá 47 letadel.

Na letišti Václava Havla Praha je i přes drastické dopady pandemie koronaviru na cestování skupina Smartwings Group největším dopravcem. Z Prahy nabízí Smartwings v současné době pravidelná letecká spojení do 6 destinací (Tenerife, Las Palmas, Funchal/Madeira, Málaga, Hurghada a Marsa Alam). Od poloviny února Smartwings obnoví letecké spojení na Mallorku (2x týdně), dojde k navýšení frekvencí letů do Egypta a v plánu jsou i charterové lety na Kapverdské ostrovy, Zanzibar, SAE a Ománu. České aerolinie, které jsou součástí Smartwings Group, provozují pravidelné linky do 5 destinací – Paříže, Amsterdamu, Moskvy (od února 3x týdně), Kyjeva, Stockholmu.

V letní sezóně plánuje Smartwings Group provozovat lety ze 4 českých letišť (Praha, Brno, Ostrava, Pardubice), šesti polských (Varšava, Krakov, Katovice, Gdaňsk, Poznaň, Wroclaw) osmi francouzských (Paříž, Lyon, Lille, Marseille, Nantes, Doville, Brest, Štrasburk), z Bratislavy a Košic na Slovensku a z maďarské Budapešti.

Přečtěte si také

Back to top button