Zprávy

Ministerstvo průmyslu a obchodu bude jezdit s vozem Hyundai IONIQ

Prezident společnosti Hyundai Motor Czech pan Byung Kwon Sir předal ministru průmyslu a obchodu Janu Mládkovi do užívání vůz Hyundai IONIQ Electric. Na základě smlouvy o pronájmu bude mít ministerstvo model k dispozici na šest měsíců.

Používáním elektromobilu chce ministr Jan Mládek osobně přispět ke zvýšení osvěty čisté mobility v České republice a podpořit masivnější rozvoj elektromobility, k němuž u nás dochází teprve v posledních letech. Ministerstvo průmyslu a obchodu chce být tímto krokem také příkladem pro další státní instituce.
 
„Čistě elektrický model IONIQ představuje zásadní posun ve vnímání zelené budoucnosti automobilové dopravy a jsme potěšeni, že se o parametry a výhody vozů na elektrický pohon osobně zajímá i ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Je to signál, že se Česká republika přidává k světovému trendu odpovědnosti za životní prostředí. Společnost Hyundai Motor určuje směr vývoje automobilů budoucnosti a modelem IONIQ přinášíme českým zákazníkům budoucnost už nyní, “ uvedl prezident Hyundai Motor Czech Byung Kwon Sir.
 
„Elektromobily jsou oproti běžným motorovým vozidlům výrazně ekonomičtější a přívětivější k životnímu prostředí a jejich masivnějším užíváním dochází ke snížení emisí. V rámci první
výzvy evropského programu na podporu elektromobility jsme vloni přijali celkem 53 úspěšných žádostí pro pořízení elektromobilů nebo dobíjecích stanic od českých obcí, institucí a firem v celkové výši 40 milionů korun. Do března letošního roku bude vypsána druhá výzva, která, pevně věřím, povede k dalšímu rozvoji elektromobility u nás,“ uvedl ministr Jan Mládek.
 
Vůz Hyundai IONIQ Electric nabízí čistě elektrický pohon a jeho akumulátory umožňují dojezd více než 280 kilometrů. Nabití akumulátorů na 80 % kapacity trvá pomocí stejnosměrného rychlonabíjecího zařízení pouhých 24 minut. IONIQ je možné nabíjet i střídavým proudem z běžné kompatibilní domácí zásuvky. Vyspělé komfortní technologie modelu IONIQ doplňuje řada inovativních prvků aktivní a pasivní bezpečnosti, které chrání řidiče a cestující. Mezi rozmanité prvky aktivní bezpečnosti patří sledování slepého úhlu, asistent pro jízdu v jízdním pruhu, systém autonomního nouzového brždění či chytrý adaptivní tempomat. K dispozici je i pětiletá záruka Hyundai bez omezení ujetých kilometrů na vozidlo a osmiletá záruka s omezením 200 000 km na akumulátory.

Přečtěte si také

Back to top button