Motorismus

e-SALON se přesouvá na březen 2021

Vzhledem k nepříznivému vývoji koronavirové epidemie v ČR se 3. ročník veletrhu čisté mobility e-SALON přesouvá z listopadového termínu na jaro 2021. Odborníci i široká veřejnost se na nejvýznamnější události oboru u nás sejdou v areálu PVA EXPO PRAHA v březnu 2021.

Vývoj koronavirové epidemie v Česku zasáhl do podzimního kalendáře pražských veletrhů pořádaných společností ABF, a.s. na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA. Jednou z událostí, která se vlivem nepříznivé současné situace uskuteční v náhradním termínu, je veletrh čisté mobility e-SALON 2020. S novinkami ze světa elektromobility a alternativních pohonů se veřejnost seznámí v novém termínu, který je plánován na březen 2021.

Přečtěte si také

Úvodní den v jarním termínu konání veletrhu bude patřit médiím a odborníkům, pro širokou veřejnost bude e-SALON zpřístupněn o den později. „V jarním ročníku nebude chybět kromě národních premiér elektromobilů světových značek ani doprovodný program zahrnující odborné přednášky, workshopy i konferenci SMART CITIES,“ říká ředitelka veletrhu Jana Nosálová.

Návštěvníci si budou moci některé z elektromobilů vyzkoušet přímo v areálu PVA EXPO PRAHA na testovacích jízdách. Do jara se přesune také unikátní vytrvalostní výzva pro posádky elektromobilů, E-challenge. Její start i cíl bude opět umístěn na letňanském výstavišti. „Na 732 km dlouhé trase porovnají své síly posádky cca 50 různých elektromobilů. Je to praktický test elektromobility za plného provozu,“ říká koordinátor výzvy E-challenge Ivo Pavera.

Záštitu veletrhu e-SALON poskytl i Svaz dovozců automobilů (SDA). Jeho tajemník Josef Pokorný uvedl: „Velmi vítáme, že právě nyní, kdy velký počet automobilových značek přichází na trh s elektrifikovanými vozidly, se e-SALON uskuteční. Věříme, že tato výstava bude i v jarních měsících úspěšná a umožní celkovou prezentaci tohoto nastupujícího segmentu vozidel.“

Přečtěte si také

Back to top button