Motorismus

Personální rošáda u Subaru ČR. Nově ho vede Zdeněk Zikmund

Nový rok začíná i novými výzvami uvnitř skupiny Emil Frey Group. Jak dnes oznámil ředitel pro střední Evropu pan Heinz Schneiter, v důsledku přání současného Country manažera pro Polsko pana Deckera vrátit se s rodinou do USA se daly do pohybu organizační změny, související s aktivitami i v ČR.

Ideálního kandidáta na uvolněnou pozici Country Head totiž vedení skupiny našlo v osobě Jiřího Picka, který úspěšně řídí import japonského Subaru v ČR a zároveň retailovou činnost Emil Frey ČR. Dlouholeté zkušenosti z automobilového sektoru Jiří Picek uplatní i v nové pozici a říká: „Těším se, až rozšířím své know-how na mezinárodní pole a přispěji k rozvoji polských aktivit skupiny Emil Frey“.
Jiří odjede do Polska 8. února.

Jiří Picek (FOTO: Emil Frey)

To vede k další řadě reorganizačních kroků v Praze. Nejprve Olivier Parry, člen výkonné rady skupiny EFG za PSA Business aktivity v ČR, převezme odpovědnost jako Country Head v České republice. V budoucnu mu budou odpovídat všichni jednatelé českých společností skupiny.

Následně bude s účinností od 1.února svěřena plná odpovědnost za retailové aktivity společnosti Emil Frey ČR, zabývající se prodejem a servisem značek Kia, Subaru, Suzuki a Toyota, panu Romanu Šolcovi, současnému druhému jednateli, který se na řízení společnosti podílí s Jiřím Pickem již déle než 3 roky.

Od stejného data bude předána i pozice ředitele českého importu Subaru Zdeňkovi Zikmundovi, jenž má se značkou mnoho zkušeností a těší se respektu výrobce i autorizované dealerské sítě v České republice.
Velice děkuji Jiřímu Pickovi za jeho působivý výkon v obou pracovních pozicích a za práci na plnění cílů skupiny. Nyní mu i nově jmenovaným ředitelům přeji dobrý start do jejich nové odpovědnosti. Věřím, že i od kolegů se jim dostane vřelé podpory,“ dodává Heinz Schneiter.

Back to top button