Motorismus

Emil Frey Group přebírá Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep 

Emil Frey Group přebírá Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep v Maďarsku, v Česku a na Slovensku. Skupina Emil Frey Group se stává hlavním partnerem skupiny Stellantis v Maďarsku, v Česku a na Slovensku a přebírá odpovědnost za dovoz značek Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep.

Uzavření a uskutečnění této zamýšlené transakce přísně podléhá souhlasu příslušných antimonopolních orgánů. Tato transakce navazuje na loňskou fúzi automobilek PSA a FCA, z níž vzešla skupina Stellantis, jeden z největších světových výrobců automobilů s výrobními zařízeními ve 30 zemích a obchodním zastoupením na 130 trzích po celém světě.

Emil Frey Group přebírá Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep

Po uzavření plánované transakce bude skupina Emil Frey Group dovážet celkem 9 značek Stellantis jak do Česka, tak na Slovensko a 8 značek Stellantis do Maďarska. Převezme odpovědnost za všechny středoevropské a východoevropské (dřívější) FCA aktivity v Maďarsku, České republice a ve Slovenské republice a po dokončení transakce dojde k převodu stávajících zaměstnanců. Převedeny budou rovněž všechny stávající smlouvy s koncesionáři. 

Skupina Emil Frey Group se bude při zajištění úspěchu nové operace spoléhat na své zkušenosti a rozsáhlé know-how na těchto trzích. V důsledku tohoto nového provozního začlenění v Maďarsku, Česku a na Slovensku bude skupina Emil Frey Group zastupovat značky Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep, které mají na těchto trzích silnou pozici, což je pro úspěch nového uspořádání zcela klíčové. Skupina Emil Frey Group rovněž využije své odbornosti k distribuci veškerých náhradních dílů vztahujících se k těmto značkám a k úspěšnému rozvoji souvisejících poprodejních služeb v regionu. 

Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep jsou ikonické značky, které doplní portfolio modelů skupiny Emil Frey. Díky využití řady nových vyspělých hnacích ústrojí vyvinutých v rámci skupiny Stellantis budou mít všechny tyto značky v nově získaném portfoliu prospěch z významných investic do technologií nejnovější generace a nových atraktivních modelů a vykročí v nejbližší době směrem k realizaci dlouhodobého strategického plánu skupiny Dare Forward 2030, který byl představen 1. března. Počínaje uvedením pěti nových modelů na trh v roce 2022 má každá značka jasně definovanou progresivní strategii, jejímž cílem je poskytnout našim zákazníkům kompletní řadu modelů splňujících dnešní i budoucí požadavky trhu.

Zdroj
TZ
Back to top button