Motorismus

Škoda Enyaq pro HoppyGo

Škoda Enyaq pro HoppyGo. Nejnovější model elektromobilu Škoda Enyaq Coupé RS iV patří k tomu nejlepšímu, co Škoda Auto aktuálně v oblasti elektroaut nabízí.

Od října si jej může vyzkoušet celkem téměř 150 tisíc uživatelů platformy pro sdílení aut mezi lidmi HoppyGo ze skupiny Škoda Auto DigiLab. Pronájem vozu vyjde na 2499 Kč na den včetně pojištění a čipu pro dobíjení elektřiny zdarma.

Škoda Enyaq pro HoppyGo

Není pochybnost, že elektromobilita je výrazným a čím dál viditelnějším trendem v automobilové dopravě. Uvědomují si to také čeští řidiči a to se projevuje nejen v konstantním růstu prodejů elektromobilů obecně, ale také v zájmu o tato vozidla na platformách umožňujících různé typy sdílení. Výjimkou není ani platforma pro sdílení aut mezi lidmi HoppyGo. Mezi jejími uživateli vzrostla meziročně poptávka po elektromobilech o více než 400 procent.

“Zákazníci automobily na elektrický pohon vyhledávají čím dál častěji z toho důvodu, že si je chtějí nezávazně vyzkoušet. Uvádí to téměř dvě třetiny uživatelů. V módu testovací jízdy přes HoppyGo si mohou vůz vyzkoušet v běžných situacích, zkusí si dojezd, nabíjení a ověří si další praktické faktory. I proto bylo přirozené dostat co nejdříve do naší nabídky nejnovější Enyaq Coupé RS iV,” vysvětluje CEO HoppyGo Robin Švaříček. 

Škoda Enyaq Coupé RS iV je tím nejvýkonnějším vozem s elektrickým pohonem v nabídce Škoda Auto. Vůz se vymyká výkonem až 300 koní, i přesto si drží průměrný dojezd nad 500 kilometry. Světovou premiéru měl v lednu letošního roku, brzy nato v prvních kusech začali jezdit i čeští řidiči.

Od začátku října je vůz k zapůjčení v Praze za 2499 Kč na den včetně pojištění. Kromě nadstandardní výbavy se řidiči mohou těšit na bezplatné parkování na modrých zónách a samozřejmostí je i dálniční známka. V ceně pronájmu je rovněž dobíjecí čip energetické společnosti PRE, takže se řidiči nemusí starat ani o cenu za dobití elektřiny. Pokud půjde o první zápůjčku, dostanou navíc slevový voucher v hodně 500 Kč a pokud do platformy pozvou nového pronajímatele, získají 1 000 Kč. 

Platforma HoppyGo se rozhodla vyjít vstříc zájemcům, kteří by si chtěli vůz vyzkoušet při různých běžných činnostech, proto je maximální doba zápůjčky 9 dní. Pro srovnání první Enyaq iV bylo možné pronajmout na HoppyGo na maximálně 4 dny. Zájem je od počátku velký, v říjnu je vůz kromě 2 dnů neustále v akci, zamluven je už také v prvním listopadovém týdnu.

Uživatelé už před zpřístupněním nejnovějšího modelu Coupé RS iV mohou na HoppyGo vybírat ze 4 druhů Škoda Enyaq iV (Enyaq iV 60, Enyaq iV 80, Enyaq iV 80 Sportline a Enyaq iV 80X). V nabídce jsou už 16 měsíců a dlouhodobě patří mezi nejvytíženější automobily na HoppyGo vůbec. Konkrétní kus z testovací flotily HoppyGo byl v akci 81 % dostupného času, v rámci více než 160 zápůjček a dohromady s nimi uživatelé ujeli přes 85 tisíc km. To v průměru znamená 530 km, respektive 2,5 dne na testovací jízdu. Věkově se více než polovina řidičů řadí do skupiny 26-35 let.  Na Slovensku je Enyaq vozem s nejvíce zápůjčními dny za celý rok 2021. 

Oblíbenost vozu dosvědčují i ohlasy spokojených uživatelů. “Dobrý den, dávám svoji letitou Octavii do servisu na výměnu nápravnic. Zároveň vybírám nový elektrifikovaný vůz a Enyaq bych chtěl vyzkoušet, protože se rozhoduji mezi ním a Octavií iV,” napsal Tomáš S. a následně doplnil: “Ve skutečnosti jsem si Enyaqa krátce poté objednal, a už ho mám od března. A spokojenost.”

Vyzkoušet si elektromobil chtěl také uživatel Petr Ž. “Dobrý den, uvažuji o koupi Škody Enyaq a chtěl bych si ho vyzkoušet. zkušenosti s EV nemám žádné. Jinak řídím 30 let a myslím že dobře. Chtěl bych Vás požádat o krátkou instruktáž. Zajímá mě reálný dojezd, zvláště teď v zimě,” potvrzuje trend půjčování mezi zájemci uvažujícími o následné koupi vozidla.

Nejen elektromobily mladoboleslavské automobilky jsou oblíbené mezi uživateli HoppyGo v ČR. V portfoliu platformy je celkem 60 vozů 14 značek s nějakou formou elektrického pohonu. Nabídka se mimo jiné pyšní kompletní produktovou řadou automobilky Tesla, která je na evropském trhu k dispozici. Pro majitele vozů na elektřinu jsou velmi lákavé potenciální finanční výdělky, které mohou ročně přesáhnout i 360 tisíc Kč.

Poptávka po flexibilní a dostupné mobilitě kontinuálně roste. Výsledky za letní sezónu 2022 byly rekordní za celou dobu fungování HoppyGo. Meziroční nárůst obratu je kolem 40 % a i díky tomu se platforma blíží k splnění cíle pro rok 2022, překonání hranice 30 milionů korun vyplacených majitelům vozidel v nabídce HoppyGo.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button