Motorismus

Výhradní dovozce vozů Piaggio

Výhradní dovozce vozů Piaggio. Společnost Grand Automotive Central Europe Kft. zahájila svou činnost v Maďarsku, Česku a na Slovensku v říjnu 2019 převzetím práv regionálního dovozce společnosti Nissan.

Společnost působí v 10 zemích a spravuje prodejní a servisní síť Nissan, Infiniti, Ford a Hyundai, mimo jiné v některých zemích střední a východní Evropy. V Česku je nyní kromě regionálního prodejního centra Nissan a příprav na prodej značky Geely nabídka rozšířena o novou značku: malé užitkové vozy Piaggio. 

Výhradní dovozce vozů Piaggio

Společnost Piaggio se svou 135letou historií je úspěšná nejen v oblasti skútrů, ale také v oblasti malých užitkových vozidel a v roce 2019 prodala 200 000 malých užitkových vozidel. V roce 2021 otevřela novou kapitolu podpisem strategického partnerství se společností Futon Motors, největším čínským výrobcem malých užitkových vozidel. To také vedlo k zahájení prodeje modelu Piaggio Porter NP6. Společnost Futon Motors dodává podvozek, který je velmi robustní a flexibilní, ale největší výhodou vozu Piaggio Porter NP6 je jeho cenová výhodnost. Jde o tři prvky: zaprvé, vůz stojí méně než většina malých vozů s plochou karoserií na trhu a zadruhé, motor vyvinutý společností Piaggio je na benzin (v kombinaci s LPG nebo CNG), který stojí až o 20-30 % méně než dieslový pohon. Za třetí, motor má jednoduchou konstrukci, díky níž je jeho servis výrazně levnější než u srovnatelné dieslové verze. 

Za zmínku stojí také kompaktní rozměry, které usnadňují jízdu ve městě, ale ani nakládací parametry nejsou nijak omezeny – na plošinu pohodlně naskládáte 4 europalety a nosnost je až 1,6 tuny. 

V neposlední řadě je konkurenční výhodou vozu Piaggio Porter NP6 to, že je k dispozici v základních verzích jako – Valník, Sklápěč a podvozek s kabinou, ale tím nabídka nekončí – Porter NP6 je dokonale variabilní a je jen na samotném zákazníkovi, zda si jej upraví na vozidlo pro nakládání s komunálním odpadem nebo pojízdnou pizzerii. 

Spolupráce se společností Piaggio je důležitým milníkem v životě naší společnosti a jsme rádi, že můžeme do našeho portfolia přidat tak jedinečnou a konkurenceschopnou značku.“ – řekl Viktor Molnár, generální ředitel společnosti Grand Automotive Central Europe Kft. 

Společnost Grand Automotive plánuje v blízké budoucnosti uspořádat prezentační akci a zveřejnit tiskové materiály, které poskytnou veškeré podrobnosti o malých vozech Piaggio. 

Důležité je také poznamenat, že nedojde k žádné změně v distribuci motocyklů a skútrů, tj. stávající dovozce bude pokračovat v činnosti. 

Zdroj
Tisková zpráva
Back to top button