Zprávy

Nejtěžší Dakar, shodují se jezdci Tatra Buggyra Racing týmu

V devětatřicátém ročníku Rally Dakar sedmý Aleš Loprais a patnáctý Martin Kolomý při
dnešní tiskové konferenci shodně potvrdili, že se jednalo o nejtěžší Dakar jejich
dosavadní kariéry.

Horkým tématem okolo Aleše Lopraise byly samozřejmě problematické servo pumpy, které tým odebírá od externího dodavatele. „Pro mě to byl po psychické stránce vůbec nejtěžší Dakar, který jsem kdy absolvoval. Technické problémy se servo pumpou nás stály nejen hodně času, ale i úsilí. Z tohoto pohledu je konečné sedmé místo maximum možného. Teď si musíme všichni sednout a vyhodnotit vše, co se událo,“ uvedl na tiskové konferenci týmu Tatra Buggyra Racing Aleš Loprias.
 
Patnáctá pozice v cíli samozřejmě nevypovídá o rychlosti posádky, kterou tvoří Martin Kolomý a bratři Kiliani. „Podmínky měli všichni stejné, a tak to, co se nám stalo, nás neomlouvá. Náš Phoenix trpěl ještě dětskými nemocemi a ty nás stály hodně času. Myslím, že ale tým máme kvalitní a Tatra podvozkově fungovala taky perfektně, takže já se těším na další lovení vytouženého beduína. Teď se nad sebou musí zamyslet pořadatelé,“ uvedl se svým věčným úsměvem Kolomý.
 
Český tým nyní nemá jednoduchou výchozí pozici k dalšímu rozhodování. „Myslím, že je příliš brzy přemýšlet nad dalším Dakarem. Organizátoři nám nejprve musí představit tratě následujícího ročníku a na základě toho se rozhodneme. Určitě už nechceme cestovat přes půl zeměkoule kvůli dvěma tisícům závodních kilometrů,“ nechal otazník nad dalším Dakarem manažer týmu Jan Kalivoda.
 
Aleš Loprais a Jiří Stross na tiskové konferenci dodatečně oslavili narozeniny, které oba shodně slavili provizorně 10. ledna v Saltě.

Přečtěte si také

Back to top button