Různé

Společnost HOPI si převzala už tisící vozidlo Scania

Jedna z nejvýznamnějších českých přepravních společností, HOPI s.r.o., si převzala už tisící vozidlo značky Scania. Symbolický klíč od něj převzal z rukou generálního ředitele Scania CER zakladatel HOPI HOLDING a.s. František Piškanin.

První vozidlo značky Scania si společnost HOPI pořídila už v roce 1999. „V podnikání je důležité partnerství a já mám velkou radost, že naše spolupráce měla a má stále smysl. Výsledkem je pak toto jubilejní tisící vozidlo,“ říká zakladatel HOPI HOLDING a.s. František Piškanin. Na jeho slova navazuje generální ředitel Scania CER James Armstrong: „Jsme opravdu hrdí na toto dlouhotrvající partnerství mezi dvěma progresivními a inovativními společnostmi HOPI a Scania. Je nám proto ctí předat vozidlo Scania s pořadovým číslem 1 000 a těšíme se, že tato úspěšná spolupráce, která trvá už 21 let, bude pokračovat dlouho i v budoucnu.“

Přečtěte si také

Jubilejní Scania R 450 má speciální zelený lak a grafiku, která připomíná výjimečnost tohoto konkrétního vozidla. A výjimečný je také řidič, kterému byla tato Scania svěřena. O to, kdo za volant „tisícovky“ usedne, se totiž ve společnosti HOPI soutěžilo. Ze všech řidičů bylo vybráno deset, kteří měli mimo jiné nejlepší hodnocení dle Scania Driver Support a o svěřenou techniku se dlouhodobě vzorně starají. Tato desítka se pak utkala v ryze praktických disciplínách: couvání na rampu, nakládka palet, odjezd a následně opět příjezd k rampě a celý náklad palet zase vyložit. To vše na čas a dbalo se nejen na rychlost, ale také bezpečnost, takže řidiči mohli dostat trestné body např. za nepoužití klínu, reflexní vesty, bezpečnostní obuvi nebo nezajištění palet při odjezdu z rampy. Nejlepším z nejlepších se nakonec stal Olexandr Stahkov, který u HOPI pracuje již 5 let. Další roky tak bude moci strávit za volantem nepřehlédnutelné Scanie R 450.
HOPI patří mimo jiné mezi nejvýznamnější logistické společnosti v CEE regionu. Největší podíl ve stávající flotile vozidel má právě značka Scania. „Se Scánií to bylo pro HOPI velký krok kupředu,“ dodává František Piškanin.

Zdroj
ScaniaHOPI

Přečtěte si také

Back to top button