Silniční doprava

10. ročník veletrhu Czechbus bude 23. až 25. listopadu, opět v Letňanech

Plánovaná veletržní sezóna letošního podzimu v PVA EXPO PRAHA přinese i jubilejní 10. ročník největšího středoevropského veletrhu autobusové dopravy CZECHBUS. Termín potvrdil Martin František Přívětivý, výkonný ředitel a místopředseda představenstva společnosti ABF, která organizuje veletrhy na výstavišti PVA v Letňanech.

Po náročném období veletržní přestávky kvůli koronavirové pandemii v Česku se toto odvětví znovu začíná připravovat na podzimní sezónu. Profesionálové z oblasti české a středoevropské silniční hromadné dopravy se sejdou na tradiční události CZECHBUS, která je nejvýznamnějším B2B veletrhem oboru. Návštěvníkům nabízí technologické novinky a
trendy v sekcích autobusů, hromadné dopravy, garážové nebo servisní techniky, možnost přímého setkání s vystavovateli a zástupci renomovaných značek, ale také interaktivní program.

Významnost akce potvrzují také udělené záštity od Hospodářské komory ČR, Česmadu Bohemia, Sdružení pro dopravní telematiku nebo Dopravního podniku hlavního města Prahy. Již podruhé ve své historii se akce uskuteční v prostorách letňanského výstaviště, které svými parametry a komfortem zásadně přispělo k růstu veletrhu. „Výroční desátý CZECHBUS bude nabitý zejména novými modely autobusů a nepřeberným množstvím příslušenství. Tradičně nabízí také pohled do sekce alternativních druhů pohonných hmot nebo souvisejících služeb, jako jsou finance, pojištění, související marketingové aktivity nebo vzdělávání v oboru,“ říká výkonný ředitel organizátora, společnosti ABF, Martin František Přívětivý. Jako součást veletrhu je proto plánován také odborný doprovodný program, který přinese cenné informace pro provozovatele i zaměstnance hromadné dopravy, představí možnosti vzdělávání řidičů, semináře a workshopy nebo portfolio odborné literatury i pohled do organizace a řízení dopravy a další zajímavosti.

Do 31. července se také mohou vystavující firmy přihlásit k účasti za zvýhodněných cenových podmínek. Chybět mezi nimi určitě nebude ani společnost TURANCAR výhradní dovozce autobusů Isuzu. Tato společnost byla v roce 2010 u zrodu myšlenky uspořádat autobusový veletrh CZECHBUS v Praze, stala se pak zároveň i iniciátorem realizace prvního ročníku, který se uskutečnil na podzim v roce 2011. TURANCAR se od té doby pravidelně každoročně veletrhu nejen účastní, ale také po celou dobu jeho trvání veletrh aktivně podporuje.

Na tiskové konferenci nemohl chybět Viktor Wiesner, ředitel společnosti TURANCAR (FOTO: archiv)

Back to top button