Zprávy

Grand Prix Czechbus 2023 pro Iveco Crossway LE Electric

Na veletrhu Czechbus 2023 představila společnost KAR group, autorizovaný prodejce Iveco Bus, v české premiéře autobus Crossway Low Entry Electric. Vozidlo získalo od odborné poroty ocenění Grand Prix Czechbus 2023.

Plně elektrický model Crossway LE Electric kombinuje vlastnosti, díky nimž je řada Crossway úspěšná od svého uvedení na trh – provozní rentabilitu a flexibilitu – se všemi výhodami elektromobility. Crossway LE Electric získal na říjnovém veletrhu Busworld v Bruselu titul „Udržitelný autobus roku 2024“. Úspěšný bol také na pražském veletrhu, kde získal ocenění „Grand Prix Czechbus 2023“. Odborná porota na veletrhu Czechbus vyzdvihla především inovativní uložení bateriových článků takovým způsobem, který v kategorii autobusů „low entry“ zachovává nízké těžiště vozidla a tím velmi příznivě ovlivňuje jeho jízdní vlastnosti. Vozidlo navíc zachovává příznivou celkovou výšku.

„Ocenění potvrzuje kvality modelové řady Crossway a jsme rádi, že jsme mohli plně elektrickou novinku představit české odborné veřejnosti na veletrhu Czechbus,“ řekl člen představenstva KAR group Miroslav Konečný. KAR group patří mezi největší prodejce značky Iveco Bus na českém trhu. V roce 2023 dodá v ČR celkem 172 autobusů. Většina dodávek je doprovázena také dodáním servisních služeb.

Ve spolupráci
transport-logistika.cz
Zdroj
Viliam Bujna, zdroj: KAR group
Back to top button