Silniční doprava

85 let zkušeností: Semperit je specialistou na zimní pneumatiky s nejdelší tradicí

S 85 lety zkušeností ve vývoji a výrobě zimních pneumatik je značka Semperit pravděpodobně nejtradičnějším výrobcem zimních pneumatik na světě.

Základní kámen položil „Goliath“, první zimní pneumatika na světě, která byla představena už v roce 1936. Od té doby značka, která pochází z Rakouska, pomohla dále rozvíjet zimní specialisty – jako autor několika technických inovací a výrobce vysokovýkonných a bezpečných pneumatik s vynikající přilnavostí.

Původní model „Goliath“ byl k dispozici pouze v několika rozměrech a v porovnání s dnešními zimními pneumatikami se zdá být velmi úzký, ale ve své době byl inovativní a nepřehlédnutelný. O 22 let později, v roce 1958, Semperit představil jeho nástupce s názvem M + S. Pak teprve vývojový cyklus pneumatik Semperit nabral na obrátkách.

Počátkem 60. let minulého století vyvinula společnost pneumatiky M + SM 181, které se v roce 1969 staly vůbec prvními zimními pneumatikami s hroty. Dalším inovativním milníkem byl vývoj dvou různých zimních pneumatik, přizpůsobených velikosti vozidla – Hi-Grip M 229 a M 581- které se na silnicích objevily v roce 1974.

Po legendární Direction-Grip, první směrové zimní pneumatice, představené v roce 1988 vývoj dále pokračoval. Jen o rok později představil další vrchol v podobě Top-Grip SLG. Tento produkt se rychle stal nejoblíbenější a tím i nejprodávanější zimní pneumatikou v této alpské republice.

Semperit stanovil v 90. letech i nové výkonové standardy pro zimní pneumatiky. V roce 1995 například nově představený Direction-Grip okamžitě obsadil první místo v testu ÖAMTC. Sortiment produktů byl v roce 2008 opět kompletně inovovaný pneumatikou Master-Grip, na kterou v roce 2014 navázal jeho nástupce Master-Grip 2.

Stejně jako „Direction-Grip“ nebo jeho předchůdce „Goliath“, i produktová řada „Speed-Grip“, představená v roce 2006, je považována za milník v historii tradiční značky pneumatik s rakouskými kořeny. Speed-Grip 2, který byl představen v roce 2011, vynikal dlouhá léta v testech pneumatik, přičemž nástupce Speed-Grip 3 uvedený na trh v roce 2017 byl ještě dále technicky vylepšený.

Dnes má Semperit ve výrobě další velmi výkonnou zimní pneumatiku, novou Speed-Grip 5.Díky 85ti letým zkušenostem s vývojem zimních pneumatik je Semperit přesvědčen, že tato pneumatika půjde ve šlépějích svých předchůdců a opět přepíše už úspěšný příběh úspěchu zimních pneumatik.

Ve spolupráci
transport-logistika.cz
Zdroj
TZ
Back to top button