Silniční doprava

DACHSER věří vodíku. Stal se členem svazu DWV na podporu vodíkových technologií v dopravě

Mezinárodní logistický provider se stal členem Německého svazu pro vodíkové a palivové články (DWV), lobbistické skupiny, která od roku 1996 usiluje o rychlé uvedení vodíku jako zdroje energie na trh a propaguje technologii palivových článků. DACHSER bude participovat i na činnosti pracovní skupiny HyLogistics.

Výrobci vozidel, producenti energie z obnovitelných zdrojů a logistické společnosti nedávno spojili své síly a založili tuto novou pracovní skupinu v rámci Německého svazu pro vodíkové a palivové články. Jejich cílem je poskytovat politickou podporu pro přípravu a uvedení kamionů s pohonem na palivové články na trh pro snížení emisí skleníkových plynů v nákladní přepravě a reprezentovat tyto zájmy před německými a evropskými politiky a ministerstvy.

Přečtěte si také

„Pozemní nákladní přeprava je zodpovědná za přibližně pět procent všech vyprodukovaných skleníkových plynů v Evropské unii. Technologie vodíkových a palivových článků nabízí ty nejlepší šance na dosažení dlouhodobého cíle ─ vozidla s nulovými emisemi zejména v oblasti dálkových kamionových přeprav,“ říká Stefan Hohm, Chief Development Officer skupiny DACHSER, a dodává, „naše členství ve svazu DWV je důležitým krokem pro to, abychom společně s partnerskými přepravními firmami a řidiči připravili DACHSER síť na změny v přepravním sektoru.“

Atraktivita nákladních vozidel s pohonem na vodíkové a palivové články spočívá ve vysokém stupni systémové účinnosti palivového článku, která je výrazně vyšší než u spalovacích motorů. Pro tento typ pohonu ale hovoří i lokální nulové emise oxidů dusíku, COa prachových částic. „Jsme rádi, že se DACHSER, jako přední logistický provider, stal naším členem,“ uvádí  Werner Diwald, předseda představenstva svazu DWV.

Přečtěte si také

Back to top button