Silniční doprava

DKV nabízí pohodlnou úhradu nového mýtného v Polsku

Polsko zavedlo nový systém výběru mýta e-TOLL. V provozu je již od června, ale díky přechodnému období bylo možné pro vozidla nad 3,5 tuny používat palubní jednotky viaBOX do konce září. Počínaje 1. říjnem však tato možnost skončila.

Majitelé nákladních vozidel mají po předchozí registraci v zásadě tři možnosti úhrady mýtných poplatků. Mohou využít palubní jednotky, lokalizační systémy nebo aplikaci e-TOLL PL pro mobilní telefony. Přehled certifikovaných zařízení uvádí provozovatel na svých stránkách.

Přečtěte si také

„Našim zákazníkům nabízíme možnost úhrady kartou DKV. Lze ji použít jak v portálu e-TOLL, respektive v aplikaci e-TOLL APP, tak na prodejních místech. Zákazníci se musejí pouze zaregistrovat do systému e-TOLL a k registraci připojit svou tankovací kartu DKV. Na výběr pak mají řešení s platbami předem pro nabíjení konkrétních částek nebo řešení s následnou úhradou,“ vysvětluje Lukáš Ondráček.

Aplikace je velice jednoduché řešení, stačí si ji zdarma stáhnout z Google Play nebo App Store. Její uplatnění je především pro jednorázové cesty nebo jako přechodné řešení. „Při pravidelném provozu je dobíjení nekomfortní. Nevýhodou může být také nutnost vybavit řidiče chytrým telefonem,“ konstatuje Lukáš Ondráček.

Ideálním a flexibilním řešením je palubní jednotka vyhovující podmínkám EETS (European Electronic Toll Service – Evropská služba elektronického mýtného). Pokud dopravci tuto jednotku mají, stačí jim pouze aktivovat další zemi. „Náš DKV Box Europe umožňuje úhrady mýta ve 12 zemích, včetně Polska, a poplatků ve třech tunelech. Pro dopravce znamená obrovské zjednodušení. Našim zákazníkům navíc umožňujeme objednávání a správu boxů online prostřednictvím zákaznického portálu. Přidávání zemí je tak velice snadné,“ doplňuje Lukáš Ondráček.

Ve spolupráci
transport.sk
Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button