Silniční doprava
Nyní nejčtenější

FOTOGALERIE: nový DAF XF a k tomu dvě úplně nové verze XG a XG+

DAF představil zcela novou generaci tahače řady XF. Ta se nabízí pouze s jedinou kabinou nahrazující dřívější provedení Super Space Cab. Vedle ní ale překvapil zcela novými variantami XG a XG+ s ještě většími kabinami využívající naplno nových předpisů týkajících se hmotností a rozměrů.

Nový DAF XF dostal úplně novou kabinu, žádný díl nebyl převzat. Začínalo se, jak bylo v prezentaci několikrát zdůrazněno, na prázdném bílém listu papíru. A změna je to proti předchůdci opravdu dramatická a významná. Design je ostrý, dynamický a opravdu povedený.

Nové varianty XG a XG+ reagují na nové směrnice Evropské unie týkajících se hmotností a rozměrů. Vedle předního dílu prodlouženého o 160 mm jsou oba vlajkové modely vybaveny zadní částí kabiny delší o celých 330 mm, což zajišťuje nepřekonatelný prostor pro práci, pobyt a spánek. Základna kabiny modelů XG a XG+ je o 125 mm vyšší než u modelu nové generace XF. Poloplochá podlaha poskytuje optimální kombinaci snadného přístupu s pouhými 3 schůdky a skvělou polohu k sezení pro vynikající přímý výhled. Interiér kabiny DAF XG nabízí výšku pro stání od 1 985 mm do 2 105 mm a díky prodloužení vzadu je k dispozici obrovský vnitřní prostor. Nový model XG+ překonává všechna nákladní vozidla na trhu, pokud jde o prostor uvnitř kabiny. Výška střechy je ještě větší, což umožňuje nabídnout výšku pro stání až do působivých 2 220 mm. Tento model XG+ je skutečně špičkovým modelem řady DAF: nabízí oslnivou úroveň pohodlí a obytné pohodlí, které jsou v celém odvětví unikátní. To vše v kombinaci s nejlepší aerodynamikou v našem odvětví a přímým výhledem.

Bližší podrobnosti připravujeme, nyní si prohlédněte velkou fotogalerii. Výroba nových vozů se naplno rozjede v říjnu, objednávky ale dealři DAF začnou přijímat dnes od 15 hodin. DAF pro novou generaci nákladních vozů připravil i samostatnou stránku, kde si můžete nový DAF prohlédnout i virtuálně. Odkaz najdete zde.

Přečtěte si také

Back to top button