Silniční doprava

IVECO BUS získal ocenění “International Busplaner Sustainability Award 2021” za své modely Crossway a Crossway Low Entry Natural Power

Odborný časopis „Busplaner“ udělil cenu za udržitelnost „Sustainability Award“ již popáté. Tato cena každé dva roky vyznamenává společnosti v automobilovém průmyslu, které díky svému odhodlání v ekonomické, sociální a environmentální oblasti přispívají k udržitelnému a odpovědnému růstu.

Dne 9. dubna získaly modely autobusů Crossway a Crossway Low Entry Natural Power značky IVECO nové ocenění udělované časopisem Busplaner, „International Sustainability Award 2021“, v kategorii autobusů na zemní plyn. Nezávislá expertní porota, složená ze známých osobností ze světa obchodu, asociací a médií, došla ke svému rozhodnutí na základě výkonu alternativních pohonů na zemní plyn autobusů IVECO BUS. Modely meziměstských autobusů Crossway a Crossway Low Entry Natural Power představují se svým motorem na zemní plyn, který je přátelský k životnímu prostředí a vyniká mimořádně tichým provozem, skutečné řešení udržitelné mobility.

Přečtěte si také
Crossway LE Natural Gas na zemní plyn

Malá ekologická stopa

Se svým motorem IVECO Cursor 9 NP o síle 360 HP nabízí řada Crossway a Crossway Low Entry Natural Power vysoký výkon a dojezd až 600 km. Sníženým množstvím vypouštěných škodlivin a hlukových emisí je rovněž šetrnější k životnímu prostředí. Tyto autobusy jsou reakcí na stále rostoucí tlak na zajištění environmentálně přátelské přepravy pasažérů v městských, příměstských či meziměstských aglomeracích. Díky pohonu na zemní plyn došlo ke snížení množství emisí jemných částic téměř na nulu a emise oxidu dusíku jsou nižší o více než jednu třetinu. Hladina hluku byla rovněž snížena na polovinu, čímž tyto autobusy při svém provozu poskytují klid nejen řidiči, ale i pasažérům a lidem ve své blízkosti.

Bio-CNG připraveno!

Autobusy Crossway a Crossway Low Entry Natural Power samozřejmě také pomáhají šetřit přírodní zdroje, jelikož jsou 100% kompatibilní s bio-metanem, který se vyrábí z organického odpadu. Tyto vozy tak zachovávají uhlíkovou rovnováhu a přispívají k energetickému přechodu v oblasti hromadné dopravy. Přínosem pro životní prostředí je tak snížení produkce skleníkových plynů až o 95%.

Chytrá koncepce autobusu

Modely Crossway a Crossway Low Entry Natural Power, navržené k provozu v městských a příměstských oblastech, vynikají svým chytrým designem a integrováním nádrží na stlačený plyn do střechy vozidla. Tímto rozvržením je optimalizováno těžiště vozu a zajištěna jeho větší stabilita na silnici. Pokud jde o jeho celkovou výšku, jedná se o designově nejnižší autobus na trhu (3,455 mm u modelu Crossway a 3,210 mm u modelu Crossway LE). Koncept low-entry umožňuje všem pasažérům snadný nástup a výstup.

Více udržitelnosti v hromadné dopravě s autobusy IVECO Natural Power

Jako průkopník výroby autobusů na alternativní pohon, nabízí IVECO BUS rozsáhlé portfolio, jehož součástí jsou minibusy Daily, autobusy Urbanway, autobusy CREALIS High Service Level a rovněž řada Crossway včetně verze low-entry, která získala výše uvedené ocenění International Busplaner Sustainability Award za rok 2021.

„Vážíme si tohoto nového ocenění, které potvrzuje, že IVECO BUS je průkopníkem a odborníkem na výrobu autobusů na zemní plyn,“ prohlašuje Stéphane Espinasse, IVECO BUS brand leader. „Kromě toho, v současnosti IVECO BUS nabízí kompletní portfolio řešení pro udržitelnou mobilitu, a to autobusy na zemní plyn, hybridní elektřinu a plně elektrické, s cílem maximální možnou měrou plnit požadavky předkládané orgány a provozovateli v oblasti hromadné přepravy.“

Jochen Grau, Marketing Manager IVECO BUS v Iveco Magirus AG přejímá ocenění

Ve spolupráci
transport-logistika.cz
Zdroj
Tisková zpráva

Přečtěte si také

Back to top button