Silniční doprava

Kloboucká lesní si pořídila již 100. vozidlo značky Scania

Významná firma ve zpracování dřeva v České republice zařadil do své flotily 100. Scanii. Majitel firmy Vojtěch Dorňák převzal symbolický klíč od vozu se speciálním polepem kabiny od generálního ředitele Scania CER Jamese Armstronga.

„První Scanii jsme do firmy zakoupili v roce 1999, měli jsme ji 12 let a najezdili jsme s ní přes 1,2 milionu kilometrů,“ vzpomíná Vojtěch Dorňák, zakladatel firmy. Kloboucká lesní byla vůbec jedna z prvních společností, která začala používat vozidla značky Scania při odvozu dřeva České republice.

S vozem byli natolik spokojeni, že značce zůstali věrni dodnes a mohli tak ve svém areálu v Brumově-Bylnici nedaleko Zlína slavnostně převzít klíč od vozidla Scania s pořadovým číslem 100.

Jubilantem je typ R 500 6×4, který rozšíří flotilu vozů Scania na 43. Ve společnosti Kloboucká lesní mají jak klasické tahače, tak i pracovní řadu XT, kterou používají pro nejtěžší práci při odvozu dřeva z lesa.

„Když jsem kupoval první Scanii, nikdy by mě nenapadlo, že jich naší firmou projde tolik,“ přiznává Dorňák. „Předpokládali jsme, že budeme mít maximálně 10 až 15 aut. Jenže jak rostla firma, dokupovali jsme další a další. A sté auto je milník, při němž se člověk zamyslí, co dokázal a co ho ještě čeká.

Pro Scanie vedle spolehlivosti a kvalitního servisu mluví i příznivá spotřeba a skutečnost, že se velmi dobře prodává i jako ojetý vůz. Navíc řidiči s nimi rádi jezdí, protože mají také výborné jízdní vlastnosti na silnici i v terénu,“ dodává jednatel společnosti Kloboucká lesní.

Kloboucká lesní je společnost, která dřevo těží, zpracovává a vyrábí z něj další produkty. Zároveň ale vlastní i lesní školku, kde ročně vypěstují na 6 milionů sazenic. Firma se tak snaží o udržitelné lesní hospodářství.

Přečtěte si také

Back to top button