Silniční doprava

MAN dodává 40 městských autobusů do estonské-ho hlavního města Tallinn

Sólové i kloubové autobusy MAN posílí autobusovou flotilu dopravní společnosti Tallinna Linnatranspordi AS.

MAN dodává 20 sólových autobusů MAN Lion´s City LE a 20 kloubových autobusů MAN Lion´s City GL dopravní společnosti aktivní v estonském hlavním městě, Tallinna Linnatranspordi AS (TLT). Vozidla doplňují od listopadu 2013 vozový park TLT čítající zhruba 420 autobusů. Údržbu a servis přebírá importér MAN – společnost Keil M.A. Vyzrálý servisní koncept přitom zabezpečuje rychlé dodací lhůty pro náhradní a spotřební díly.
 
Díky mimořádně efektivní údržbě jsou zkráceny prostoje autobusů. Dvacet autobusů MAN Lion´s City o délce 12 metrů je vyrobeno v provedení Low-Entry. Vozidla jsou poháněna vznětovým motorem EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle) o výkonu 290 k a disponují 85 místy pro cestující. MAN Lion´s City GL s délkou 18,75 m s motorem o výkonu 320 k v plně nízkopodlažním provedení poskytují místo pro 166 pasažérů. Čtvery dvojité dveře umožňují rychlý tok cestujících.
 
Autobusy jsou vybaveny dvojitými okny a speciálním paketem pro severské země zaměřeným na vytápění vozidla. S rampou pro invalidní vozíčky a funkcí kneeling poskytují autobusy MAN vysoký komfort i cestujícím s omezením hybnosti. Řidič profituje z ergonomického kokpitu s pneumaticky odpruženým sedadlem umožňujícím jízdu, která neunavuje. Pro MAN jde o druhou velkou zakázku od společnosti Tallinna Linnatranspordi AS v posledních dvou letech. Vedle vysoké kvality a spolehlivosti jsou u městských autobusů MAN ve společnosti TLT velice spokojeni také s nízkou spotřebou pohonných hmot.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button