Silniční doprava

Nová generace mýtného UTA

Nová generace mýtného UTA. Společnost UTA Edenred, přední poskytovatel služeb mobility v Evropě a společnost skupiny Edenred, nabízí nyní zákazníkům novou generaci svého interoperabilního zařízení pro úhrady mýtného, UTA One next.

V nové palubní jednotce (OBU) pro evropské služby elektronického mýtného (EETS) se spojuje prověřený výkon jejího předchůdce UTA One s novou chytrou technologií pro snadnější a intuitivnější provoz a ovládání.

Přečtěte si také

EETS OBU se 4G a chytrou funkčností

UTA One next podporuje normu pro mobilní rádiovou komunikaci v síti 4G, což zajišťuje dlouhodobé využití této jednotky v budoucnu. Zařízení má kompaktní, prostorově úsporný design a vyžaduje trvalou instalaci ve vozidle. Ke změně nastavení údajů o vozidle, například počtu náprav nebo kategorie, a k zobrazení aktivních mýtných kontextů a informací, jako je prohlášení o vozidle, lze používat aplikaci v chytrém telefonu. Nebo lze OBU ovládat také tlačítky přímo na zařízení a změny nastavení se potvrzují hlasovým průvodcem. V budoucnu bude možno používat a měnit nastavení OBU hlasovým ovládáním. Společnost za tímto účelem vyvíjí software pro rozpoznávání hlasu založený na umělé inteligenci.

Uživatelé UTA One next, například manažeři vozových parků, obdrží přístup na online platformu, přes kterou mohou své OBU monitorovat v reálném čase. Můžete sledovat palubní data a stav palubní jednotky. Kromě toho mohou nastavit počet náprav, kategorie vozidel a mýtnékontexty. Budou moci aktivovat funkci varování, například pokud počet náprav klesne pod určený limit.

Olaf Schneider, ředitel mýtných a obchodních služeb ve společnosti UTA Edenred, objasnil: „Zařízení UTA One si získalo oblibu u našich zákazníků v odvětví přepravy a logistiky, neboť poskytovalo rychlé a efektivní zpracování mýtného v mnoha evropských zemích. UTA One next dále rozšiřuje mobilitu našich zákazníků díky vyspělé technologii a připojení 4G, což společně nabídne více služeb a snadnější obsluhu.“

Nejkomplexnějším řešení EETS na trhu

UTA One next disponuje jako vždy celou řadou dostupných mýtných kontextů: v současné době jsou podporovány mýtné systémy v Belgii (včetně tunelu Liefkenshoektunnel), v Německu, Francii, Itálii (včetně trajektu Caronte), v Rakousku, Polsku (síť A4 a e-TOLL), v Maďarsku, Bulharsku, Portugalsku, Španělsku, Norsku (včetně trajektů a dálničních mostů), ve Švédsku (mosty), v Dánsku (mosty) a ve Švýcarsku (včetně Lichtenštejnska). To znamená, že UTA One next pokrývá 17 mýtných kontextů v 15 evropských zemích – zachovává si tak pozici svého předchůdce jakožto nejkomplexnějšího řešení evropských služeb elektronického mýtného (EETS) na trhu.

Společnost UTA Edenred se chystá počet podporovaných mýtných kontextů dále rozšířit s blížícím se doplněním Slovenska a České republiky. Uživatel nebo manažer vozového parku může mýtné kontexty pro každou OBU aktivovat nebo odstranit v UTA Service Center.

Volitelné rozšíření

UTA One next lze stejně jako UTA One také používat společně s telematickou službou SmartConnect společnosti UTA, která podává manažerům vozových parků detailní informace o aktivitách a výkonnosti vozového parku. Uživatelé mohou funkčnost UTA SmartConnect rychle a snadno aktivovat v UTA Service Center.

Nová generace mýtného UTA: Dostupnost

UTA One next je okamžitě k dispozici a nahrazuje UTA One u všech nových objednávek. Dosavadní zařízení UTA One lze i nadále neomezeně používat až do konce životnosti jejich baterie.

Zdroj
UTA Edenred

Přečtěte si také

Back to top button