Silniční doprava

Nové nákladní jeřáby

Nové nákladní jeřáby. Nové řady těžkých a středních nakládacích jeřábů HIAB dosahují výborného poměru výkonu k hmotnosti a rozšiřují výběr zvedacích kapacit dostupných zákazníkům společnosti CONTSYSTEM, která je dealerem a servisním střediskem Hiab v ČR.

Nová těžká řada HIAB iQ

Tři nové těžké nakládací jeřáby HIAB iQ.958 (90 tm), HIAB iQ.1188 (110 tm) a HIAB iQ.1388 (135 tm) mají ve své třídě nejlepší výkon a bezpečnostní prvky. Nejzkušenější operátoři ocení přesné pohyby jeřábu i při vysoké rychlosti, zatímco ti méně zkušení velmi bezpečnou manipulaci a sníženou složitost manévrovacích operací. 

Řídicí systém SPACEevo

Nový řídicí systém SPACEevo umožňuje přesné ovládání jeřábu i při vysokých rychlostech a nabízí pokročilé bezpečnostní a produktivní funkce, jako je systém stability nákladu pro vertikální pohyby a stabilizační funkce VSL+, která optimalizuje zvedací kapacitu výpočtem stability podle polohy stabilizačních nohou a celkové hmotnosti vozidla. Jeřáby jsou vybaveny stabilizačním programem DLC-S, kdy pomocí dálkového ovládání mohou operátoři simulovat stabilizační kapacitu, kterou bude mít jeřáb v určité poloze a při roztažených podpěrách. Umožní to operátorům najít správnou polohu podpěr pro dosažení maximální kapacity. 

Možnost přidávat další funkce k jeřábu v průběhu času

SPACEevo je otevřená a modulární platforma, která zákazníkům umožňuje přidávat nebo vylepšovat jejich jeřáby o další funkce v průběhu času podle toho, jak budou k dispozici a udržovat jejich vybavení aktuální a vyvíjející se podle potřeb.

Vylepšené dálkové ovládání CombiDrive 4 

Jeřáby jsou ovládány novým, vylepšeným dálkovým ovladačem CombiDrive 4 s prodlouženou výdrží baterie, který poskytuje více informací na větších barevných displejích s vysokým rozlišením. CombiDrive 4 umožňuje personalizované nastavení ovládání pro každého operátora s použitím jednotlivých baterií, kde lze nastavení pro jednotlivé operátory uložit do paměti, aby každý operátor mohl nejlépe pracovat podle svých preferencí.

Nová bezpečnostní funkce v ovladači CombiDrive 4

Aby bylo možné vytáhnout nebo zasunout podpěry jeřábu, musí systém zajistit, aby měla obsluha jasný výhled na oblast manipulace s břemenem. Když systém obdrží toto potvrzení, umožní aktivovat podpěry pro tuto stranu. 

Nová střední řada HIAB iX 

Nové nakládací jeřáby HIAB v kapacitní třídě 12-30 tm jsou jeřáby určené především pro manipulaci se stavebním materiálem. Jsou lehčí a silnější než jejich předchůdci, a to díky mnoha technickým inovacím:

Maximální ochrana hydrauliky

Hadice, trubky a kabely jsou skryté a vedené uvnitř ocelové konstrukce ramen, aby byly chráněny před rizikem náhodných nárazů.

Nižší celková hmotnost a silnější výkon

Inovovaný tvar profilu a další technické inovace vedly k dosažení nižší hmotnosti jeřábů a většímu výkonu při stejném dosahu než u jejich předchůdců. Maximální dosah je dle konkrétní konfigurace a typu jeřábu delší.

Zvýšená rychlost

Díky optimalizované velikosti hydraulických válců a možnosti vysokého průtoku oleje pracují jeřáby z řady iX rychleji v porovnání s jejich předchůdci z řady X.

Maximální bezpečnost a plynulé pohyby jeřábu

Nová řada středních stavebních jeřábů HIAB iX je také vybavena pokročilým řídicím systémem SPACEevo, který nabízí chytré funkce zajišťující plynulé a rychlé pohyby jeřábu, aby jeřáb zvládl více zvedacích cyklů za den. Bezpečnost provozu jeřábu navíc zvyšuje nejmodernější bezpečnostní systém senzorů spárovaný s novou chytrou technologií, která zabezpečí předcházení nehodám.

Nové nákladní jeřáby: řada HIAB RAIL

Nová řada jeřábů pro železniční sektor HIAB RAIL je navržena tak, aby vyhovovala složitým železničním předpisům a náročným požadavkům. Nové modely HIAB RAIL zahrnují celou škálu od lehkých, středních až po těžké jeřáby a jsou určeny zákazníkům zabývajícím se železniční infrastrukturou, od servisní údržby až po operace spojené s vyprošťováním těžkých břemen. A opět, řídící systém SPACEevo umožňuje jeřábům dosáhnout nejvyšší úrovně bezpečnosti při provozu na železnici a kolejích.

Splňují železniční předpisy a normy

Nedílnou součástí vývoje jsou od samého počátku náročné železniční předpisy a normy. Železniční jeřáby mohou být v souladu s následujícími normami v závislosti na požadavcích zákazníka: EN15476, EN14033, EN 50128 a EN 13849. Možnosti, jako je uzemnění, přilehlé koleje a omezení výšky, jsou jen některé z dostupných funkcí přizpůsobení.

Contsystem kontakt:

obchod@contsystem.cz

www.contsystem.cz 

Zdroj
CONTSYSTEM

Přečtěte si také

Back to top button