Silniční doprava

Ostravská OSTRA Group převzala benešovskou firmu Mátra Trans

Ostra Group a.s. prostřednictvím své dceřiné společnosti ČSAD Ostrava a.s. převzala společnost Mátra Transport a.s. Dochází tak k rozšiřování a posilování aktivit v oblasti nákladní dopravy skupiny Ostra.

Dne 6. srpna došlo k převodu akcií společnosti Mátra Transport na nového majitele, kterým je společnost ČSAD Ostrava. Zároveň došlo ke změnám ve vedení a ve statutárních orgánech. Vedení společnosti Mátra Transport a.s. opouští po 30 letech její dosavadní generální ředitel Jiří Povolný a řízením byl pověřen Miroslav Konečný, člen představenstva a generální ředitel společnosti ČSAD Logistik Ostrava.

Jiří Povolný (vlevo) a Miroslav Konečný (FOTO:OSTRA)

„Mátra Tranport má za sebou bohatou a úspěšnou historii v nákladní dopravě. Vzhledem k době, po které jsem se vedení společnosti věnoval a ke svému věku jsme se s novými majiteli před časem dohodli na převzetí společnosti a zachování činností, kterým se věnuje“, uvádí ke změně majitele Jiří Povolný. „Ostra Group touto akvizicí posiluje svoji pozici v oblasti nákladní dopravy, kterou v rámci skupiny zastupuje ČSAD Logistik Ostrava. Z toho důvodu byl také pověřen koordinací a výkonným řízením její generální ředitel, Miroslav Konečný“, dodává Tomáš Vrátný, předseda předsta-venstva společnosti Ostra Group a.s. „Věříme, že touto fůzí obohatíme naše zákaznické portfolio a zároveň novým obchodním partnerům rozšíříme nabídku služeb“, komentuje fůzi Miroslav Konečný. Hodnotu transakce se společnosti dohodly neuvádět.

Přečtěte si také

Back to top button