Silniční doprava

PEMA pomáhá svým zákazníkům s cash flow při výpadku zakázek

PEMA, přední tuzemský poskytovatel pronájmu nákladních vozidel, nově nabízí dopravcům možnost úpravy doby pronájmu, a to přesně podle potřeb odpovídajících jejich byznysu.

„Našim zákazníkům chceme být silným partnerem, o kterého se mohou opřít. V případě přerušení toku jejich zakázek, ať z důvodu odběratelsko-dodavatelských, či výpadku řidiče, nabízíme možnost přerušení nájmu a s tím související vyrovnání jejich cash flow. Jednoduše – pokud nejezdím, neplatím,“ říká Jan Hák, obchodní ředitel PEMA Praha.

Přerušení nájmu až na tři měsíce
PEMA uvedenou nabídkou reaguje na narůstající tlak, který vyvíjí situace na trhu autodopravy. Dlouhé splatnosti faktur, krátkodobé smlouvy a nedostatek řidičů tlačí na větší flexibilitu, kterou pronájem dopravní techniky nabízí. „Díky našemu silnému zázemí dokážeme naše zákazníky, tedy dopravce využívající pronájem našich nákladních vozidel, podpořit v situaci, kdy se jejich zakázky ze strany jejich klientů na nějaký čas zastaví. Ve většině průmyslových oborů je to poměrně běžná situace a my chceme být našim klientům silným partnerem,“ říká Jan Hák.

V praxi to znamená, že klient společnosti PEMA, který má uzavřenou nájemní smlouvu na 12 měsíců, může dvakrát za rok nahlásit přerušení nájmu v celkové délce jednoho měsíce. Při uzavření smlouvy na tři roky je možné přerušení nájmu až na tři měsíce. O každý měsíc přerušení je pak prodloužena celková doba pronájmu. Během přerušení nájmu se zákazníkovi neúčtuje pronájem vozidla, pouze vedlejší náklady. „Pokud tedy dopravce čelí výpadku v objednávkách a tím logicky i platbách klientů, naše variabilní doba pronájmu situaci pomáhá řešit a v daný moment vyrovnává cash flow zákazníka,“ uzavírá Jan Hák.

Přečtěte si také

Back to top button