Silniční doprava

První Goodyear CheckPoint 

První Goodyear CheckPoint. První přejezdová deska Goodyear CheckPoint v České republice byla nainstalována ve společnosti STEBAL Spedition, s.r.o., v Dubí.

Skupina STEBAL provozuje vlastních více než tisíc velkoobjemových souprav. STEBAL je zastoupen vlastní transportní a logistickou společností již na dopravních trzích v Česku, Polsku, Rumunsku, Německu, Rusku a Estonsku. V České republice má skupina vlastních téměř 400 velkoobjemových souprav.

Přečtěte si také

První Goodyear CheckPoint 

Goodyear CheckPoint je propojený systém kontroly pneumatik, který čte stav pneumatik a parametry vozidla během několika sekund při přejezdu přes speciální desku v zemi.

Špičková pozemní deska vybavená speciálními senzory a kamerami automaticky měří a analyzuje hloubku dezénu pneumatiky, tlak v pneumatikách a zatížení vozidla a náprav během několika sekund. Vestavěný design spojený s technologií RFID nebo rozpoznáváním SPZ umožňuje dynamické a rychlé kontroly velkého množství vozidel.

V kombinaci s uživatelsky přívětivým zobrazovacím terminálem a mobilními a webovými aplikacemi poskytuje Goodyear CheckPoint okamžité zobrazení stavu pneumatik, což umožňuje proaktivní sledování a preventivní údržbu vozového parku.

Kamil Kasan, jednatel společnosti Stebal Spedition, s.r.o., uvedl: „Na základě nabídky od společnosti Goodyear Czech jsme se rozhodli pořídit měřící přejezdovou desku Checkpoint, která nám umožní automatický monitoring všech pneumatik na našich vozidlech, která se vrací do naší centrály a vždy při příjezdu musí projet tímto kontrolním měřícím bodem. Největší benefit, který od Checkpointu očekáváme, je, že naše vozidla nebudou vyjíždět na silnice s opotřebenými nebo špatně nahuštěnými pneumatikami. Tím předejdeme případným nepředvídaným defektům či pokutám v zahraničí a s tím spojenými vysokými platbami v těchto nouzových případech. Dále bude zajištěno odhalení nedohuštěných pneumatik a díky jejich korekcí budeme provozovat naše vozidla při správných provozních podmínkách. Očekáváme úspory zejména ve spotřebě pohonných hmot, a tedy i celkové snížení nákladů, nejen na pneumatiky.“

Okamžitý přístup k informacím o vozovém parku

GOODYEAR FLEETHUB – webová a mobilní aplikace

  • JEDEN PANEL: Jeden přístrojový panel, který vám poskytuje okamžitý přehled o stavu pneumatik vašeho vozového parku.
  • PODROBNOSTI O VOZIDLE: Získejte přístup k informacím o pneumatikách a podrobnostem o vozidle. Zjistěte, která pneumatika je postižena nebo kterou je třeba vyměnit.
  • SLEDOVÁNÍ VOZOVÉHO PARKU: Podrobné výsledky analýz a kontrol vám pomohou přijmout správná opatření a zlepšit efektivitu vašeho vozového parku.
  • VÝSTRAHY: Získejte upozornění na tlak, když pneumatika potřebuje naléhavou údržbu.
  • PŘIZPŮSOBENÉ ZPRÁVY: Zprávy na vyžádání nebo předem naplánované zprávy vám umožní efektivně plánovat údržbu pneumatik

GOODYEAR DRIVERHUB – mobilní aplikace

  • JEDNA APLIKACE NA POMOC VAŠIM ŘIDIČŮM: Aplikace, která je specificky přizpůsobena řidičům, poskytuje informace o stavu pneumatik vozidla pokaždé, když vozidlo přejede desku.
  • INFORMACE, CO SE DĚJE: Upozornění vás okamžitě informují, pokud je zjištěna změna tlaku v pneumatikách a/nebo hloubky dezénu

Krzysztof Kozerski, Fleet Mobility Manager Goodyear EEN, uvedl: „Stále mám v čerstvé paměti první setkání s panem Kasanem, kde jsme uvažovali o výkonu vozového parku nákladních vozidel a zlepšení správy pneumatik. S radostí jsme mohli nabídnout našemu zákazníkovi řešení Goodyear Total Mobility. Již nyní naše integrovaná nabídka – pneumatiky a řešení – přináší tomuto dopravci obrovskou výhodu v tom, že je efektivnější, konkurenceschopnější a udržitelnější, což je nyní v obtížných tržních podmínkách klíčové.“

Více informací o Goodyear CheckPoint naleznete zde.

Zdroj
Goodyear

Přečtěte si také

Back to top button