Silniční doprava

Siemens představuje nový kompaktní systém Sinamics G115D pro dopravníkové aplikace

Společnost Siemens představila nový kompaktní pohonový systém Sinamics G115D určený speciálně pro horizontální dopravníkové aplikace.

Tato výkonná a ucelená jednotka obsahuje motor, frekvenční měnič a převodovku a je k dostání ve dvou provedeních: pro montáž na stěnu a na motor. Systém Sinamics G115D má robustní design ve vysokém stupni krytí (až IP66), a je proto vhodný i pro náročná provozní prostředí.

Kompaktní rozměry umožňují jeho snadnou instalaci i v omezených prostorových podmínkách. Spolehlivě funguje i díky širokému teplotnímu rozpětí od -30 do 55 stupňů Celsia. Využití tak nalezne v nejrůznějších oblastech intralogistiky, na letištích či v automobilovém nebo potravinářském průmyslu. Pracuje ve výkonovém rozsahu od 0,37 do 7,5 kW (varianta na stěnu) a od 0,37 do 4 kW (varianta pro motor).

Přečtěte si také

Díky komplexní integraci systému do inženýrského prostředí TIA portal včetně softwaru Startdrive nebo webovému nástroji Sinamics G120 Smart Access Module (SAM) pro nastavení a diagnostiku probíhá jeho zprovoznění snadno a rychle.

Jednotka je připravena i na případnou digitální transformaci a analýzy v cloudu: Je totiž začleněna do portfolia MindConnect a je kompatibilní s aplikacemi Mindsphere, jako je např. Analyze MyDrives.

S protokolem Profisafe je Sinamics G115D zároveň vybaven funkcí Safety Integrated ve formě STO (Safe Torque Off) na úrovni SIL2, což napomáhá standardizaci a usnadňuje proces certifikace. Pro flexibilní instalaci, servis a údržbu má řešení k dispozici zásuvný konektor a flexibilní možnosti připojení.

Zařízení funguje zejména v komunikaci s řídicími systémy Simatic, např. Simatic S7-1200 nebo Simatic ET200 v případě řízení polohy a pohybu. K novému systému Sinamics G115D Siemens nabízí servisní balíček Service Protect, který mj. umožňuje zakoupení dodatečného servisu na jeden až dva roky. Součástí balíčku je zjednodušené vyřízení servisu za standardních záručních podmínek, ale po delší časové období.

Přečtěte si také

Back to top button