Silniční doprava

Škoda omezuje část produkce, výroba v Rusku stále běží

Česká automobilka Škoda Auto, která je součástí skupiny Volkswagen, omezí část výroby ve svých domácích závodech kvůli nedostatku dodávek po ruské invazi na Ukrajinu. Její ruské provozy však stále běží.

„Vzhledem k současné situaci na Ukrajině čelí Škoda Auto kritickému nedostatku součástek od několika místních dodavatelů, což má vliv na některé z našich modelů,“ uvedla společnost. „Toto je důvod, proč od tohoto týdne omezíme výrobu ENYAQ iV,“ dodala.

Škoda upřesnila, že v jejím dodavatelském řetězci je několik firem ze západní Ukrajiny. Česká automobilka dále informovala, že výroba stále běží v jejích dvou závodech v Rusku, které zasáhly západní sankce za invazi na Ukrajinu.

Na otázku o případných dalších sankcích ao jejich vlivu na výrobu a provoz v Rusku Škoda odpověděla: „Dopady lze určitě očekávat, ale konečné rozhodnutí a budoucí směřování určí představenstvo Škoda Auto po konzultaci se skupinou Volkswagen.“

Rusko bylo v roce 2021 druhým největším trhem značky Škoda s více než 90 000 dodanými vozidly. Ukrajina je také stabilním trhem. „Strategie prodeje v Rusku a na Ukrajině je v současnosti předmětem intenzivních diskusí. Vzhledem k nedávnému vývoji lze očekávat pokles prodeje na Ukrajině iv Rusku,“ dodala Škoda.

Ve spolupráci
transport-logistika.cz
Zdroj
TASR

Přečtěte si také

Back to top button