Silniční doprava

STUDENT AGENCY rozšiřuje linku Praha – Vídeň

Odstartoval předprodej jízdenek na nové spoje žlutých autobusů na trase Praha – Jihlava – Znojmo – Vídeň a zpět.

Od 15. prosince 2014 navyšuje STUDENT AGENCY počet svých autobusových spojů na trase Praha – Vídeň a zpět o dalších 6 nových spojů. Od tohoto data také startuje nová dopravní trasa Praha – Jihlava – Znojmo – Vídeň, kdy autobusy STUDENT AGENCY budou zastavovat i v jihomoravském městě Znojmě.   
 
STUDENT AGENCY, největší provozovatel dálkových vnitrostátních a mezinárodních autobusových linek v České republice, dnes odstartoval předprodej jízdenek na novou linku žlutých autobusů na trase Praha – Jihlava – Znojmo – Vídeň. Denně se tak navýší počet spojů mezi Prahou a Vídní z původních osmi na jedenáct denně. Prostřednictvím této nové trasy také dojde k zrychlení spojů na lince Praha – Vídeň či zpět o půl hodiny (přes Brno do Vídně trvá cesta 4:50 minut, přes Znojmo do Vídně trvá cesta 4:20 minut), což představuje jedno z nejrychlejších a nejpohodlnějších spojení na této trase.  
 
„Reagujeme na dlouhodobou poptávku našich zákazníků po spojení Praha – Vídeň, kdy jsme od poslední změny jízdního řádu v roce 2013 evidovali zvýšený zájem. Nově tedy bude STUDENT AGENCY zajišťovat spojení na této lince až jedenáctkrát denně. Cestující si budou moci vybrat trasu buď přes Znojmo nebo přes Brno. Pro nové spojení jsme se rozhodli zvolit jinou trasu než doposud, tzn. přes Jihlavu a Znojmo, která cestujícím z Prahy do Vídně umožní zrychlit dopravu až o 30 minut,“ říká Ivana Kašická, ředitelka autobusové dopravy STUDENT AGENCY a dodává “zároveň, díky této trase, nabídneme našim zákazníkům tři nová spojení: Praha – Znojmo, Znojmo – Vídeň a Jihlava – Znojmo a zpět. Klienti tak budou moci využít rychlejší a přímé linky s nadstandardním komfortem. Tyto spoje budou provozovány moderními autobusy ve stylu FUN & RELAX s kompletním palubním servisem v plném rozsahu, tj. nápoje zdarma, denní tisk zdarma, wifi či individuální zábavu prostřednictvím zábavního portálu, se kterým se cestující setkávají v našich autobusech.“   
 
Základní ceník s Kreditovou jízdenkou, která poskytuje zákazníkům nejvýhodnější cestování
Praha – Znojmo – 190 Kč       
Jihlava – Vídeň, centrum – 310 Kč             
Jihlava – Vídeň, letiště – 400 Kč
Znojmo – Vídeň, centrum – 260 Kč             
Znojmo – Vídeň, letiště – 340 Kč
Praha – Vídeň, centrum –  420 Kč             
Praha – Vídeň, letiště – 540 Kč
 
10 let autobusů STUDENT AGENCY v ČR
Před 10 lety, 5. ledna 2004, vyjel na lince Praha – Brno první žlutý autobus STUDENT AGENCY. Za deset let provozu se autobusy STUDENT AGENCY staly největším dálkovým dopravcem na pravidelných linkách v České republice. Od roku 2004 přepravily více než 34 milionů cestujících a ujely přibližně 182,7 milionů kilometrů. Ve srovnání s délkou obvodu rovníku to představuje stejnou vzdálenost, jako by autobusy STUDENT AGENCY objely více než 4,5 tisíckrát zeměkouli.
 
Autobusy STUDENT AGENCY nyní jezdí do 14 zemí Evropy a v České republice spojují Prahu a Brno s 30 městy. V současnosti firma vlastní 168 autobusů. Nejpočetnějším typem je španělský Irizar PB na podvozku Scania nebo Volvo, většinu ve výbavě FUN & RELAX. Druhým nejpočetnějším typem je Beulas Aura.
 
Počty cestujících v autobusech STUDENT AGENCY neustále rostou. Za rok 2013 společnost vykázala více než 5,6 milionů cestujících přepravených na pravidelných linkách, což představuje meziroční nárůst o 10,9 %. Z toho přibližně 84 % cestujících cestuje na vnitrostátních linkách a 16 % pak v mezinárodní dopravě.
 

Přečtěte si také

Back to top button